Home Leiden De Grote Martino’s Sinterklaasshow, een feest voor jong en oud

De Grote Martino’s Sinterklaasshow, een feest voor jong en oud

door Emile van Aelst

Als groot Sinterklaasfan was het natuurlijk voor mij totaal geen straf om zondag naar de Grote Martino’s Sinterklaasshow te gaan. Onder het motto ik ga er een verslag van maken, stond ik natuurlijk stiekem zelf ook gigantisch te genieten. Al voor de show begonnen was zat de sfeer er al goed in.

De Zwartepieten kennen natuurlijk alle kinderen, maar de kinderen en ouders kennen niet alle Pieten. Omdat ik al zoveel jaar de intochten en heel veel Sinterklaasfeesten fotografeer, denk ik dat ik nu wel meer dan de helft van de Pieten ken. Zo wist ik dat deze Zwartepieten zaterdag ook bij de intocht in Leiden waren en konden we nog even napraten over de intocht.

De show was nog maar net begonnen of de Nieuwspiet kwam binnengerend met het laatste Sinterklaasnieuws.

Magicpiet had een cadeautje meegenomen voor Piet Martino.

Nou ja cadeautje, zeg maar gerust een heel groot cadeau, zo groot dat er wel 8 kleine Pietjes in pasten.

De bedoeling was om er een groot meezingfeest van te maken in afwachting van Sinterklaas, want die had beloofd langs te komen.

Omdat er nog kindertjes naar de show komen zondag ga ik natuurlijk niet alles verklappen, maar het werd wel een heel spannende en mooie show met tal van verrassingen en er was iets met het Grote Boek.

Ik zou zo graag jullie alles vertellen, maar ja dan is het voor de feestvierders van zondag niet leuk meer.

Er werd natuurlijk ook Pepernotensoep gemaakt, want daar is Sinterklaas dol op.

Even op smaak maken met een beetje zout. Pas op Keukenpiet je morst met het zout. Nee hoor het is strooizout dus maakt niet uit.

Van alle spanning en het zingen kregen de kinderen dorst, dus deelden de Zwartepieten wat te drinken uit en konden de ouders even een luchtje scheppen.


Meneer Glibber weet u dat we hier zondag weer zijn, kijk maar op het plaatje. Lieve Pietjes als jullie er voor gaan staan dan zie ik toch niets.

Zo is het beter dan kan ik lezen dat jullie zondag 2 december er nog 2 keer zijn.

Deze Zwartepiet ken ik al jaren, alleen was hij nu een beetje zielig. Meneer Glibber ik kom waarschijnlijk dit jaar voor het laatst iets in uw schoentje stoppen. Er zijn mensen die het niet leuk vinden als de echte Schoorsteenpieten meekomen naar Nederland, heeft iets te maken met distertriminatie of zoiets. Wij Pieten houden ons daar helemaal niet mee bezig wij zijn er voor de kindjes. De Hoofdpiet zei, als ik mij nu wit ga schilderen zien ze niet dat ik zwart ben, maar dat kan toch niet meneer Glibber 🙁  Dus na 20 jaar moet u mij gaan missen in de toekomst.

Ik troostte hem en we gingen snel weer naar binnen waar het feest weer in volle gang was en de Minipietjes net naar school gingen.


Magicpiet denkt dat hij de grootste tovenaar ooit is, of dat ook zo is……..ik betwijfel het want er gaat nog wel eens iets fout.

Het werd nu wel eens tijd dat Sinterklaas ging komen, laten we met zijn allen extra hard en mooi zingen dan hoort hij ons en komt hij vast wel.

Ja hoor het hielp een paar minuten later kwam Sinterklaas binnen. Het duurde even voor hij op het podium stond want iedereen wilde hem natuurlijk een handje geven.

Kijk wie hebben we daar, Knuffelpiet kwam ook het podium op.

Het werd één groot feest, zelfs zo’n mooi feest dat Sinterklaas beloofde aanstaande zondag weer terug te komen om nog een keer zo’n groot feest te vieren.

Wil je er bij zijn dan moet je even op deze link klikken, daar staat precies waar en hoe laat je er moet zijn om niets te missen. Piet Martino, Magic Piet en alle Zwartepieten gaan er dan weer een mooi feest van maken.

In de korte fotoslideshow en het filmpje kan je nog even meegenieten. In overleg met Piet Martino in het filmpje alleen wat sfeerbeelden en niet de echte inhoud of verhaallijn van de show.  Dit omdat ook het AfkijkPietje meegekomen is naar Nederland 🙂

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 28 november 2018 - 9:44

Ik zat op het puntje van mijn stoel je verhaal te lezen. Je weet het ook zo spannend te maken. Als die sinterklaas nou eens hier in de buurt zo’n spannend feest gaat geven. Maar wel dan ook met de pieten die bij jou komen.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 28 november 2018 - 11:46

Wat verdrietig voor die zwarte Piet dat hij zo gediscrimineerd wordt, en we mogen geen onderscheid op huidskleur maken dacht ik! Ik blijf hopen dat al die vernieuwingen alsnog terug gedraaid worden.

Reply
Sjoerd 28 november 2018 - 20:37

Ik vind het vooral een kinderfeest, en laten we dat maar zo houden.

Reply
Nicky 29 november 2018 - 10:32

Wat een geweldig feest voor de kinderen! Jammer dat de grote mensen ruzie maken…

Reply

Plaats een reactie