Home Leiden Slager Piet van der Vooren Leids Vakman van het jaar

Slager Piet van der Vooren Leids Vakman van het jaar

door Emile van Aelst

Een uit de hand gelopen grap over leven in de brouwerij brengen en de presentatie van een nieuw Pronck biertje mondde uit in een echte verkiezing van de Vakman van het jaar. De afgelopen maand kon er gestemd worden op 9 kandidaten. Rockin Chair, Kapper Eric, Bakkerij us Bertus, Jilleba Glas, Smederij van der Geijn, Schoenmaker Breel, Borgh en Daphe juweliers, Steenhouwer Bam Bam en slagerij Piet van der Vooren.

Voordat de uitslag bekend gemaakt werd vertelde brouwer Benjamin Wegman over ‘ Van der Werff Pronckstuk‘ het nieuwste Pronck biertje.

Hierna werd de spanning bij de bezoekers en genomineerden opgevoerd tijdens een toespraakje door wethouder Yvonne van Delft.

Zij vertelde hoe mooi het is dat er aandacht is voor het echte vakmanschap in de stad en dat dit door middel van deze verkiezing doorgegeven wordt aan de veelal jeugdige bezoekers van Stadscafé Van der Werff.

Ze liet de genomineerden niet langer in spanning en maakte bekend dat met 30% van de 2.000 uitgebrachte stemmen Slager Piet van der Vooren de  Leids Vakman 2018 verkiezing heeft gewonnen.

Uiteraard was Piet van der Vooren supertrots op deze erkenning van zijn vakmanschap, maar gaf ook aan dat dit te danken is aan zijn geweldige team medewerkers.


Zodra die medewerkers klaar waren met werken kwamen ze uiteraard proosten op de overwinning.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Marlou 26 november 2018 - 14:10

Hi Emile,

leuke reportage!
Daar zal de Vakman van het jaar wel heel blij mee zijn…

Groetjes van Marlou

.

Reply
Sjoerd 26 november 2018 - 20:20

Dus daar moeten we zijn voor een lekker stukje ambachtelijk vlees…

Reply
rietepietz 27 november 2018 - 9:37

De ambachtelijke slager heeft het vaak niet makkelijk met die kilo knallers in de supermarkten, dan is zo’n uitverkiezing een mooi steuntje in de rug.

Reply
Nicky 28 november 2018 - 17:59

Wat Rietepietz zegt, dacht ik ook.

Reply

Plaats een reactie