Home Leiden Toprestaurants legden de BV Leiden in de watten bij proefavond van Sligro Leiden

Toprestaurants legden de BV Leiden in de watten bij proefavond van Sligro Leiden

door Emile van Aelst

Wie van lekker en exclusief eten houdt kwam gisteravond niets te kort tijdens de proefavond bij de Sligro. De leden van de BVLeiden waren uitgenodigd om te komen proeven van kleine gerechtjes gemaakt door 8 top restaurants uit Leiden en omgeving. Behalve lekker eten ging het natuurlijk ook om de sfeer en een gezellige netwerkavond. Bij de ingang werd iedereen ontvangen door Paratata, de zingende koks.

Bestuurslid Lorenzo van Beek heette namens de BV Leiden iedereen welkom.

Sligro vestigingsmanager Arno de Jong was blij de leden van BV Leiden in huis te hebben en kende uiteraard veel van de ondernemers al als klant. Hij vertelde dat de komende maanden de Sligro een metamorfose ondergaat en omgetoverd gaat worden tot een vrijwel nieuwe zaak met de nieuwste technische en duurzame snufjes. We willen u vanavond een gezellige avond geven met heerlijke gerechtjes en mooie wijnen. Toprestaurants uit Leiden en omgeving zoals: Dartel, Catootje, Chinees Restaurant Alexander, In Den Gapenden Eter, Sumatra House, Onder de Linde, Suzie’s & Van Aken en Va Bene hopen u te verrassen met hun culinaire kunsten en wie weet op een idee te brengen voor uw kerstdiner.

In groepjes gingen we de winkel door.

Onderweg kwamen we ook nog diverse verrassingen tegen, zoals de demonstratie van Gymsport Leiden .

Dit zijn van die avonden dat je wel eens denkt, wat heb ik toch een rotleven en hobby he om maar verslag te willen doen van dit soort evenementen.

Op diverse plekken in de winkel stonden de restaurants hun gerechten te bereiden en bij elk gerecht was een passende wijn gekozen. Heerlijk nagerechtje van In Den Gapenden Eter met geen wijn, maar Calvados met appelsap. Ik moet die flessen van de week eens opzoeken in de winkel, want die gaat echt eerdaags bij mij het nagerecht halen.

Ik ga niet vertellen (en zou het ook niet allemaal meer zonder fouten na kunnen vertellen hoor 🙂 ) wat we allemaal precies te eten kregen, maar het waren stuk voor stuk culinaire cadeautjes.

Het zag er allemaal prachtig uit en veel van de tafels waren ook mooi uitgelicht door Bert en Willy van BSG Media, zoals hier bij restaurant Catootje.

Norbert Dartel komt altijd wel weer met iets verrassends en ging tijdens de proeverij terug naar grootmoeders  tijd in een nieuw jasje.

Ik heb nooit geweten dat balkenbrij zo lekker kan zijn.

Ik zeg het nogmaals, het is echt een straf hoor zo’n avond, alleen maar lekkere hapjes, drankjes en gezellige mensen 🙂

Ondanks dat De Nobel programmeur Leontine de Reede geen vlees eet had ze het toch helemaal naar haar zin. Voordat er praatjes komen, de witte wijn is van mij.

En door naar het volgende restaurant.

Het zal nog te krijgen zijn, maar de tijd van doe mij maar nummer 56 is voorbij als je dit ziet.

Deze parelhoen van Chinees Restaurant Alexander was een culinair hoogstandje.

Va Bene uit Voorschoten kwam met een verrassend visgerechtje en ook weer zo prachtig opgemaakt.

Hoe eten je smaakpapillen kunnen strelen bleek wel bij de zeebaars van restaurant Suzie’s & van Aken.

Er werd aangeraden om eerst een slokje van de witte wijn, een Gewürztraminer te nemen. Daarna een hapje van het schuim op de zeebaars te nemen en dan nog een slokje van de wijn. Ongelooflijk het was of je een totaal andere en veel lekkerdere wijn proefde.

Manon Vonk, Vonk factoor13 en Joke Brouwer van het gelijknamige touringcarbedrijf kregen een privé optreden van de zingende koks.

Onze laatste stop was bij Sumatra House.


Gelukkig houd ik van heet eten, maar kan me indenken dat niet hete eters een glaasje water konden gebruiken, alhoewel je dan eigenlijk beter een hapje suiker kan nemen.

Na de proeverij werd er nagepraat en geborreld tijdens een optreden van De Slechte Band.

Even live gaan met De Slechte Band 🙂

Arno de Jong was blij dat iedereen het zo naar het zin had gehad en was ook trots op zijn klanten (de restaurants) en zijn personeel die deze avond mogelijk hadden gemaakt. Omdat even op Sleutelstad te vertellen is geen probleem, alleen die camera blijft hij een ellende vinden 🙂

Het werd een mooi slot van een waanzinnig gezellige avond.

Hieronder een fotoslideshow en filmpje om van te watertanden.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 14 november 2018 - 9:07

Tsjonge, wat een straf. Het is maar goed dat dat niet iedere dag is. Je zou nog vergeten hoe je zelf je eten moet maken.

Reply
די מריו 14 november 2018 - 11:13

Een gezellige bijeenkomst, met lekker eten en muziek. Over de wijn zullen we het maar niet hebben

Love as always
Di Mairo

Reply
rietepietz 14 november 2018 - 16:46

Ik “tand”niet zo snel “water” bij “liflafjes” dus wat mij betreft had je inderdaad een heel zware avond. 😉

Reply
Nicky 20 november 2018 - 15:15

Het ziet er allemaal wel heel mooi. En volgens mij zijn het nog best sjieke gerechtjes ook. Ik ben meer van de bitterballen en kaasstengels maar ik ben blij dat jij je vermaakt hebt.

Reply

Plaats een reactie