Home Leiden MJ Tafeltennis gaf flitsende demonstratie bij het Leids Sportcongres 2018

MJ Tafeltennis gaf flitsende demonstratie bij het Leids Sportcongres 2018

door Emile van Aelst

Woensdagavond organiseerde Sportstad Leiden het 7e Leids Sportcongres 2018 waar bestuurders van diverse sportverenigingen diverse workshops konden volgen.

80 Bestuurders van diverse verenigingen hadden zich ingeschreven en werden welkom geheten door Rik van der Geest van Sportbedrijf Leiden.

Uiteraard was ook Paul Dirkse, wethouder sport, aanwezig en benadrukte hoe belangrijk sport is en dat in Leiden sport gelukkig hoog op de agenda staat.

De mensen achter de organisatie Sportstad Leiden waren tevreden met de grote opkomst van bestuurders.

In 6 verschillende ruimtes konden workshops gevolgd worden over diverse onderwerpen, zoals onder andere over subsidies, gedragsregels, vrijwilligersbeleid, AVG, accommodaties. Ik ga niet alles uitleggen wat er gevolgd en besproken werd want ik liep van groep naar groep om foto’s te nemen, dus heb zelf weinig kunnen volgen.

Wat ik wel heb kunnen volgen was de tafeltennisdemonstratie in de pauze en de voorbereiding daarvan. De demonstratie werd gegeven door MJ Tafeltennis uit Heemstede.

Grappig en iedereen zal het herkennen, als er ergens een tafeltennistafel staat willen we allemaal direct even een balletje slaan.

Als de dames zo doorgaan dan kunnen wij wel inpakken dachten de tafeltennissers 🙂

Iedereen die langs liep pakte automatisch een batje en wilde even spelen.

Tijdens de pauze van de groepen werd een demonstratie gegeven, niet te geloven wat een bal beheersing op zo’n klein tafeltje. Als je goed kijkt zie je 2 gele- en 2 witte balletjes tegelijk door de lucht vliegen.

Ze gingen hiermee door tot 6 balletjes tegelijk.

Ik vind die batjes al zo klein, maar ze kunnen nog veel kleiner.

Als je goede ogen hebt zie je het kleinste batje tussen zijn vingers zitten. Hoe klein ook geen probleem gewoon doorspelen.

Er wordt natuurlijk ook wel eens met hele grote batjes gespeeld.

Soms moet je even rust nemen en de bal opvangen, om daarna het spel letterlijk en figuurlijk weer  nieuw leven in te blazen.

Sommige mensen in het publiek, zoals Fred, stegen duidelijk uit boven de gemiddelde camping of buurthuisspeler.


Mooie demonstratie en een sportieve invulling van de pauze.

Ik heb een heel kort (veel te kort) filmpje gemaakt om een indruk te krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 9 november 2018 - 7:13

Dat gaat soms zo ongeloveloos snel he.. dat ik die bal soms niet eens zie als ik er naar kijk. Laat staan als je dan moet spelen, dan ben ik altijd te laat.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 9 november 2018 - 8:52

Bij dit spel denk ik alleen maar aan Bettine Vriesekoop. Ondanks dat mijn vader ooit Nederlands kampioen is geweest bij de gehandicapten destijds. (bij het dubbel, zijn maat ook bij het enkel).

Reply
rietepietz 9 november 2018 - 19:15

Het zijn ware balkunstenaars. Ik kan niet eens met een ander een partijtje spelen, laat staan met mezelf zoals deze man doet. Gevalletje effect geven en daar snap ik de ballen niet van.

Reply
Nicky 12 november 2018 - 14:38

Wel een hele leuke demonstratie! Zelf heb ik overigens nooit de behoefte om te gaan tafeltennissen, hoor. Ik heb dat helemaal onder controle 😉

Reply

Plaats een reactie