Home Leiden 39e Beatles Beurs ook dit jaar weer druk bezocht

39e Beatles Beurs ook dit jaar weer druk bezocht

door Emile van Aelst

In 1970 gingen de Beatles uit elkaar, we zijn ruim 48 jaar verder en nog steeds is het viertal uit Liverpool bij jong en oud populair. Franck Leenheer organiseerde zaterdag voor de 39e keer zijn internationale Beatles Beurs in Leiden. Een aantal jaren geleden dacht Franck het zal nu toch wel eens een keer gaan aflopen, maar het tegendeel is waar.

Eigenlijk komen er elk jaar meer bezoekers naar de beurs. De laatste jaren wordt de beurs in Scheltema gehouden en ook dat helpt volgens Franck mee voor de bezoekersaantallen, omdat er om de hoek geparkeerd kan worden in de Lammermarktgarage.


Zowel publiek als standhouders komen niet alleen uit Nederland maar ook uit omliggende landen. Dit komt omdat deze beurs (niet vreemd natuurlijk na zoveel jaar) heel hoog staat aangeschreven bij fans en verzamelaars.

Er is echt van alles op Beatles gebied te koop.

Je kan natuurlijk ook heerlijk grasduinen in de platenbakken of er net dat exemplaar dat je mist bij zit.

Dit jaar gaven Anne Hurenkamp en Jan Cees ter Brugge een presentatie met als onderwerp The Beatles White Album 1968-2018.

Leuk dat je tijdens de presentatie regelmatig instemmende of verbazende geluiden hoorde.

De laatste jaren zijn ook Xavier Baudet & Andrew Vroomans met hun Beatles nummers vaste gasten op de beurs.

Voor de Beatles liefhebbers was het weer een feestje afgelopen zaterdagmiddag in Scheltema en menigeen had weer even bijgepraat of ging met een nieuw Beatles item naar huis.

Komend voorjaar organiseert Franck Leenheer zijn 40e Beatles Beurs, een feestje waar de echte Beatlesfans nu al naar uitkijken.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 30 oktober 2018 - 7:15

Bijzonder om te zien. The beatles. Bij Shirel zit een meisje in de klas die er een spreekbeurt over heeft gehouden.. Die is negen. Dat is echt van alle leeftijden.

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 30 oktober 2018 - 8:25

Het is gewoon een behoorlijk stuk muziekhistorie welke je niet zomaar weg vlakt.

Reply
rietepietz 30 oktober 2018 - 17:14

We hebben wel een paar LP’s van Beatles maar verzamelen verder niets , maar natuurlijk zijn ze tijdloos. Alleen al omdat ze voor een heel veel nieuwe muziekstroming verantwoordelijk waren.

Reply
logbankje 30 oktober 2018 - 23:51

De Beatles zullen nooit verdwijnen uit de muziek geschiedenis, nostalgie. Hans

Reply
Nicky 6 november 2018 - 19:48

Ze blijven populair schijnbaar.

Reply

Plaats een reactie