Home Leiden 10 Gelukkigen kochten een Leiden City Edition horloge

10 Gelukkigen kochten een Leiden City Edition horloge

door Emile van Aelst

Ik krijg dankzij mijn website en de Leidsch Dagblad pagina regelmatig uitnodigingen voor feestjes, openingen, recepties en ga zo maar door. Een feestje ter gelegenheid van de presentatie van 10 horloges was nieuw voor mij, maar verder lezend begreep ik dat het wel heel leuk was en zeker voor een chauvinistische Leidenaar als ik.

Vorig jaar liet juwelier Ruud de Gunst 10 unieke Leidse horloges maken door het merk MeisterSinger, die elk jaar een speciale City Edition maakt. De horloges waren vorig jaar bij inschrijving al direct verkocht aan voornamelijk leden van de Business Club Leiden. Vanwege de geweldige reacties op de horloges liet Ruud de Gunst dit jaar weer 10 Leidse horloges maken. Vrijdag was er een feestje waar fans (hier kom ik zo nog op terug) van het merk en de gelukkigen van de 10 exemplaren waren uitgenodigd.

Wat betreft die fans stond ik echt even te kijken. Zelf draag ik altijd een horloge, maar ben geen fan van een bepaald merk. Alhoewel het Schippershorloge dat ik vorig jaar van de Leidse Rederij kreeg, draag ik wel elke dag met trots. Eerlijk gezegd was ik wel blij dat ik vrijdagavond een blouse met lange mouw droeg omdat mijn horloge misschien een beetje uit de toon viel 🙂

Ik zag advocaat Jelle Splinter en Daaf Sloos van de Leidse Rederij (zonder rederij horloge om) staan en dacht dat zij ook een Leids horloge hadden gekocht. Het bleek dat ze allebei een MeisterSinger horloge hebben en daarom waren uitgenodigd. Zij waren niet de enigen, het merk heeft een vaste klantenkring die nooit meer iets anders willen dan dit horloge. Je zou het de MeisterSinger fanclub kunnen noemen.

Het was een echt Leids feestje met geen gewone bitterballen, maar met hutspotballen.

Het eten werd verzorgd door onze Leidse BBQ Boy Jack Dambrink.

Hij had er een prachtige Leidse Vrijmibo van gemaakt.

Juwelier en gastheer Ruud de Gunst vond het leuk dat er zoveel mensen naar de presentatie waren gekomen.

Mark Hastman, verantwoordelijk voor MeisterSinger Nederland, gaf een korte uitleg over de city editions en de specifieke eigenschappen van de horloges.

Deze horloges hebben maar één wijzer en meer heb je ook niet nodig volgens Mark. Dat is het moment waarop ik kritisch op ga letten en verdomd hij had gelijk. Als we teruggaan naar vroeger hadden we ook maar een wijzer. De allereerste horloges waren eigenlijk de zonnewijzers en op oude torenklokken zie je ook nog wel eens maar een wijzer. Omdat wij zo gehaast leven wilden we opeens alles op de minuut af weten. Nou kan zo’n vertegenwoordiger natuurlijk een geweldig verhaal ophangen over het wel of niet nut van minuten, maar ik wil toch echt weten of het 10 voor 7 is of kwart voor 7. Door het speciale ontwerp van de wijzerplaat heb je geen tweede wijzer nodig. Ik keek niet alleen naar de tekening, maar ook bij mijn buurman op zijn horloge en ja het is gewoon waar.

Ik was natuurlijk best benieuwd wie de horloges kochten en waarom. Reinier Geurts had het horloge van Business Club lid Aad de Bruin gezien en wilde er ook graag een en schreef zich daarom direct in.

De familie Tympel zijn van orgine Duits en wonen in Den Haag. Ze zijn fan van MeisterSinger horloges, maar vonden de skyline van Den Haag op het horloge niet mooi en kozen daarom voor het Leidse horloge.

Op zich natuurlijk een hele eer voor Roald Laporte die het ontwerp voor de Leidse skyline op het horloge bedacht heeft.

De familie Zaal komt uit Oegstgeest, maar mevrouw is een echte Leidse. Zij leerden elkaar destijds op 2 oktober kennen en als je dan horloge 2-10 kan kopen ligt het voor de hand dat je direct toeslaat 🙂

Meneer Mulkens uit Voorschoten vertelde dat hij al jarenlang fan is en dat dit niet zijn eerste, maar ook zeker niet zijn laatste horloge zal zijn.

Ik begrijp ondertussen waarom men zo enthousiast is over dit horloge, het is wel uniek om te hebben.

Misschien maar eens gaan sparen voor de editie van volgend jaar 🙂

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 27 oktober 2018 - 22:48

Ik vrees dat de aanschaf van zo’n horloge beter besteed is aan mijn kleindochter…

Reply
די מריו 27 oktober 2018 - 22:51

De Leidse Rederij is toch wel meer bijzonder… dat weet toch iedereen… 😉

love As always
Di mario

Reply
rietepietz 28 oktober 2018 - 18:56

Juh….. jij bent toch gewoon al hartstikke bij de tijd?

Reply
logbankje 28 oktober 2018 - 21:36

Je bent een bekende Leidse glibber en ver er buiten.
Het Schippershorloge van de Leidse Rederij is ook een uniek exemplaar.
De hutspotballen zijn zo te zien ook heet.
Weer een aantal Leidenaren die bij de tijd zijn. Hans

Reply
Nicky 30 oktober 2018 - 23:07

Bijzonder, met een wijzer! Net zo bijzonder als hutspotballen 🙂

Reply

Plaats een reactie