Home 3 October/Leids Ontzet Horecaondernemers bedankten medewerkers Stedelijk Beheer voor schoonmaken stad na 2 en 3 oktober

Horecaondernemers bedankten medewerkers Stedelijk Beheer voor schoonmaken stad na 2 en 3 oktober

door Emile van Aelst

Dinsdagmorgen stonden Bas Regeer van Petit Restaurant De Valk, Jan de Groot van Café Oma Rietje en Raymond Mullemeister van Café-Restaurant de Bruine Boon met dozen vol moorkoppen op de stoep bij de dienst Stedelijk Beheer.

Zij wilden hiermee hun dank tonen voor de geweldige inzet die de dienst Stedelijk Beheer elk jaar weer levert in de nachten van 2 op 3- en 3 op 4 oktober om de stad er ’s morgens weer netjes uit te laten zien.

Deze foto die Sleutelstadverslaggeefster Reanne van Kleef vorig jaar maakte toen zij meehielp bij het opruimen is nog maar het topje van de ijs-uhh nee vuilnisbergen in de stad na het feest.

De hele stad ligt bezaaid met duizenden bekertjes, patatbakjes en noem maar op.

De medewerkers van de Dienst Stedelijk Beheer waren blij verrast met deze blijk van waardering van de horecaondernemers.

Sommigen zeiden, ach het is leuk om te doen en het is ons werk. Zo simpel ligt het natuurlijk niet, ga er maar eens aan staan om zo’n puinhoop in een paar uur tijd op te ruimen. Dat kan alleen maar als je je voor meer dan 100% inzet, waarvoor hulde.

Met 3 bruine boterhammen en een moorkop achter de kiezen kan je er in elk geval weer tegenaan op deze eerste koudere dag van deze herfst.

Nu ik het toch over opruimen heb. Als je door de stad loopt moet je eens kijken er staan daar een soort bakken waar je papier en ander afval in kan gooien. Moet je eens doen is een heel leuke ervaring, maar let wel je bent je afval wel kwijt want eenmaal in de bak gegooid zie je het niet meer terug op straat 🙂 Als we dat allemaal doen dan zeggen zowel bewoners, gemeente en uiteraard de Dienst Stedelijk Beheer……bedankt.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 25 oktober 2018 - 7:19

Ik raapte van de week iets op en gooide dat in de prullenbak. Zegt Shirel naast me, Bedankt Aba, dat je mijn wereld helpt opruimen. Dus als je het niet voor jezelf doet. Doe het dan voor een ander.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 25 oktober 2018 - 12:05

Het is maar hoe je het bekijkt, als we zelf allemaal onze rommel opruimen heb je de dienst niet nodig… Maar dat is hetzelfde als met politie, als niemand een overtreding begaat… Utopie dus.

Reply
rietepietz 25 oktober 2018 - 19:14

Ja bij jouw laatste tip haal je me de woorden uit de mond. Al zijn er misschien niet voldoende bakken voor zulke grote mensenmassa’s . Bij ons in Rijswijk staan er in de herfst op de hoeken van de straat grote draadmanden om het afgevallen blad in de doen. Misschien ook wel uitvoerbaar in Leiden voor de koffiebekertjes en de patatbakjes.

Reply
Nicky 29 oktober 2018 - 11:45

Ik leerde als kind al dat je geen rotzooi op straat mocht gooien. Die wijsheid heb doorgegeven aan mijn dochter. 😉 Maar met zo’n groot feest, kun je – denk ik – nooit helemaal voorkomen dat het troep wordt. Dus hulde aan alle schoonmakers! Leuk gebaar die moorkoppen!

Reply
Dwarsje 29 oktober 2018 - 14:07

Goed initiatief !

Reply

Plaats een reactie