Home Leiden Winkelend publiek doneerde gul voor de Voedselbank

Winkelend publiek doneerde gul voor de Voedselbank

door Emile van Aelst

In 1995 riepen de Verenigde Naties 17 oktober uit tot jaarlijkse ‘Internationale Dag voor eliminatie van de armoede’, daarom was het deze week ‘de week van de armoede’ met tal van acties en bijeenkomsten om armoede te bestrijden. Helaas leeft ook in Nederland een grote groep mensen in armoede, vandaar dat de Voedselbank zaterdag een inzamelingsactie hield voor houdbare producten voor haar cliënten.

Wethouder Paul Dirkse stond zaterdagmorgen bij de Spar op de Herenstraat.

Als sportman en wethouder ken je natuurlijk veel mensen en dat komt bij dit soort acties altijd goed uit.

De reacties van het winkelend publiek waren leuk, zoals van die mevrouw die alleen een pakje op kwam halen en geen tijd had om boodschappen te doen. Hier heeft u een tientje, koopt u zelf maar iets zei ze en weg was ze.

Steeds meer supermarkten willen geen goed voedsel verspillen en doneren artikelen die tegen de datum lopen aan de Voedselbank. Deze winkel gaat nog een stapje verder en vriest een paar dagen voor het einde van datum een aantal artikelen in zodat de Voedselbank zelf kan bepalen wanneer ze het gebruiken.

Bedrijfsleider Ronald de Lange had eigenlijk geen tijd, maar kon op mijn verzoek toch nog snel even poseren want het is toch mooi wat zijn supermarkt voor de Voedselbank doet.

Ik ging ook nog even kijken bij de Jumbo op het Diamantplein, want ook daar werden producten ingezameld voor de Voedselbank.

De medewerkers van de Voedselbank hadden een lijstje gemaakt welke artikelen zij het beste kunnen gebruiken.

Bij de Jumbo op het Diamantplein stond een voorbeeld doosje met boodschappen en voor € 7,61 zaten daar alle gewenste artikelen in. De artikelen lagen erbij dus je kon eventueel direct je eigen pakketje samen stellen.

Bedrijfsleiders hebben het erg druk op zaterdagmorgen want ook Jumbo bedrijfsleider Ron van den Boogaard had eigenlijk geen tijd voor de foto. Misschien zijn die bedrijfsleiders wel enthousiast om mee te werken, maar vinden ze een foto niet echt nodig 🙂

Ach die foto is natuurlijk ook maar bijzaak, het belangrijkste is dat de vrijwilligers stevig aan moesten poten om alle artikelen in rolcontainers te zetten.

Behalve in de 2 bovenstaande supermarkten werden ook artikelen ingezameld bij de Jumbo aan de Langevoort in Oegstgeest en de Albert Heijn filialen op het Kooiplein en in de Merenwijk en de Winkelhof Leiderdorp.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 21 oktober 2018 - 8:20

Hier waren ook van die acties, ik doneer iedere week het leeggoed aan de voedselbank. En dat loopt ook aardig op met drie volwassenen hier in huis.

Reply
די מריו 21 oktober 2018 - 10:35

goed bezig daar in Leiden, ik heb het gemist, want ik was aan het werk. Maar Dinnetje, Shirel en Yaron kennende is er vast wel het en ander gedoneerd.

Love As Always
Di mario

Reply
logbankje 21 oktober 2018 - 20:44

Ook hulde voor de vrijwilligers, want zonder hen liep de voedselbank niet. Hans

Reply
dwars 22 oktober 2018 - 13:16

En maar schreeuwen op radio en TV: “Nederland is een rijk land!”. Ze moeten daar in die 2e Kamer zich schamen dat er nog voedselbanken bestaan. Zelfs in de arme jaren 50 heb ik dat nooit meegemaakt. Nu anno 2018 in dit rijke land heb ik voor een gehandicapte als mantelzorger maandenlang voedsel moeten halen bij de Voedselbank.(omgeving Bussum). Mensonterend als je daar tussen staat. En ook daar past men omgekeerde discriminatie toe. Al het gecollecteerde geld kunnen ze beter gebruiken om een actie tegen de mafiose regering te beginnen ! Het zijn ook altijd de welgestelden die dit roepen en politici met dikke banen. Gek hehh?

Reply
Nicky 24 oktober 2018 - 16:36

Helemaal niks gemerkt van De week van de Armoede. Da’s best gek eigenlijk. Bij onze supermarkt kun je, als je lege flessen inlevert, kiezen of je geld terug wilt of een donatie aan de voedselbank wilt doen.

Reply

Plaats een reactie