Home 3 October/Leids Ontzet Gezellige prijsuitreiking winnaars Rood-Wit Fotowedstrijd

Gezellige prijsuitreiking winnaars Rood-Wit Fotowedstrijd

door Emile van Aelst

Iedereen die de foto’s van de genomineerden had gezien, kon al een beetje voorspellen welke rood-witte toeschouwers van de optocht in de prijzen gingen vallen. Ik heb de afgelopen jaren een hoop zien veranderen langs de kant van de route. In het begin nam ik bijna alleen maar mensen met een rood-wit jack of een shawltje op de foto, de laatste jaren zie je steeds meer geweldige rood-witte creaties langs de kant en kom je met alleen een jack en een shawltje niet meer in aanmerking voor de prijzen. Maar het is natuurlijk geweldig dat er in de jaren steeds meer rood-wit geklede mensen naar de optocht kijken.  Het was gezellig druk bij Galerie de Rode Cirkel, waar de prijsuitreiking plaatsvond.

Het was de 10e keer dat we de Rood-Wit Fotowedstrijd organiseerden, voor Frits en Henny een mooie aanleiding om te stoppen. Als dank ontvingen zij een mooie fles en dat kan natuurlijk geheel in 3 October traditie alleen maar een fles Corenwyn zijn.

De prijsuitreiking werd verricht door Annette Los en Moniek van Sandick.

Ik loop even snel langs de prijswinnaars. Er waren 2 speciale jubileumprijzen, 2 keer voor 4 personen toegang tot de Efteling, deze prijzen gingen uiteraard naar familiefoto’s. Deze mannetjes hebben deze prijs toch helemaal verdiend.

Valentijn en zijn ouders kregen ook de Eftelingprijs. Valentijn werd vlak na zijn geboorte direct door zijn ouders als 3 Octoberlid ingeschreven en zit/staat sindsdien vanaf baby af aan al langs de kant bij de optocht.

De Groepsprijs het kon bijna niet anders, elk jaar weer is het groot feest bij deze groep vrienden, familie en buurtbewoners.


Het zal bijna niemand verbazen dat de kinderprijs naar dit meisje is gegaan.

Een heel speciale detailprijs dit jaar en met het oog op dierendag een dag na 3 oktober, misschien wel een heel toepasselijke winnaar.

Er is natuurlijk geen hond die voor een foto zijn mand uit komt, maar voor een grote kluif en een doosje minikluifjes wordt het een heel ander verhaal.

Probeer dan met zoveel lekkers in de buurt hem maar eens op de foto te zetten. Ik denk dat zodra deze hond in de toekomst een fotocamera ziet, hij gelijk gaat kwispelen.

De hoofdprijzen waren door de meesten ook al redelijk goed voorspeld. Deze heren op de Breestraat kregen het verrassingspakket met daarin allerlei 3 October gadgets. Een van de twee heren was er niet vanwege een vakantie in Spanje. Hebben we die Spanjaarden net verjaagd gaat hij er achteraan, nou ja moet kunnen 🙂

Een lekkere lunch in Koetshuis de Burcht was helemaal op zijn plaats bij deze 2 voormalige horecadieren die tientallen jaren met 2 en 3 oktober achter de bar stonden en pas de laatste jaren zelf ook van het feest gaan genieten.

En dan de winnaar, een VIP ontvangst volgend jaar bij de uitdeling van Haring & Wittebrood, eigenlijk 2 winnaars die samen 1 zijn. Helaas was de helft van de sleutels ziek, dus moesten we het doen met een half plaatje 🙂

Geweldig om te zien hoe er is nagedacht over deze rood-witcreatie. Eerste reactie van de winnares was, mijn vriendin is nu alweer aan het nadenken over volgend jaar.

Het was een gezellige en druk bezochte prijsuitreiking met allemaal tevreden winnaars. Iedereen die wel genomineerd was maar niet in de prijzen viel ging naar huis met een herinneringsschildje en de foto die ik van ze gemaakt heb.

Dit was de 10e keer, Henny en Frits stoppen er mee, maar zowel de 3 October Vereeniging als ik zelf willen er wel mee door. De komende maanden gaan we eens goed nadenken hoe we de 11e keer net iets anders aan gaan pakken, suggesties uiteraard van harte welkom.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Roelof Soeter 14 oktober 2018 - 15:36

Koen verontwaardigd: ‘Ik wil volgend jaar op 3 oktober helemaal niet naar de Efteling!’ ?

Heel erg bedankt voor de mooie prijs. Aan de foto’s en aan de opkomst te zien lijkt het mij heel duidelijk dat er voldoende animo is voor een 11de editie.

Reply
rietepietz 14 oktober 2018 - 20:29

Ja klopt, ik had ook een aantal “winnaars”getipt, ze zaten er allemaal bij, de sleuteldames was ik vergeten maar ze waren me wel opgevallen.

Reply
די מריו 14 oktober 2018 - 21:03

Goed bezig daar in Leiden…. maar dat wist je natuurlijk al.
Wat een leuk feest is het weer geworden.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 14 oktober 2018 - 21:18

En wat krijg ik nu, ik heb de enigen en echte winnaars voorspeld…

Reply
Nicky 23 oktober 2018 - 9:14

Terecht winnaars en leuke prijzen!

Reply

Plaats een reactie