Home Sport Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat Europa in

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball gaat Europa in

door Emile van Aelst

Zorg en Zekerheid is het seizoen 2018-2019 goed begonnen door winst op Bulls Kapfenberg, de kampioen van Oostenrijk. Door deze winst zijn ze doorgedrongen tot de poulefase van de FIBA Europe Cup en gaan de komende weken de strijd aan met het Turkse Sakarya, het Roemeense Oradea en het Duitse Würzberg.

Traditiegetrouw begon de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met een persdiner waar voorzitter Marcel Verburg iedereen welkom heette bij een nieuw seizoen Zorg En Zekerheid Leiden top Basketball.

Het wordt een seizoen met een aantal oude getrouwe, een aantal nieuwe spelers en een nieuwe trainer. Roff Franke kent de club natuurlijk al jaren, maar als trainer is het toch even anders en spannend.

Rolf heeft alle vertrouwen in het komende seizoen, maar beseft ook dat het met een aantal nieuwe jonge talenten ook erg zwaar kan worden. Hij hoopte in elk geval vanavond de basis van succes te leggen door de poulefase van de FIBA Europe Cup te bereiken.Er was uiteraard ook een speciaal woord van dank voor hoofdsponsor Zorg en Zekerheid die al 13 jaar het volste vertrouwen in de club heeft. Ton van Houten, voorzitter raad van bestuur van Zorg en Zekerheid, ontving uit handen van Niek van Bemmel, communicatie & PR van ZZ Leiden, het eerste exemplaar van het Magazine 18/19.

Het werd tijd om de hal in te gaan waar mascotte Tee al stond te wachten.

De sfeer in de Leidse Vijf Meihal is altijd perfect en de opkomst van de spelers altijd weer sensationeel.

Ik ga hier niet een heel wedstrijdverslag neerzetten, dat kan je lezen op Sleutelstad, maar het viel wel op dat het ondanks de winst in Oostenrijk geen gelopen race was.

ZZ kwam vrij snel op ruime voorsprong, maar Kapfenberg krabbelde regelmatig terug en wist goed bij te blijven.

Elk jaar neem ik mij voor vaker te gaan kijken, maar door drukte komt het er vaak niet van. Eigenlijk is dat heel dom, want een wedstrijd van ZZ Leiden is een avond topsport en een avondje uit met veel entertainment in de pauze en de time outs. Dus eigenlijk twee vliegen in één klap 🙂

Mascotte Tee liet in de pauze zien dat hij ook nog een aardig balletje kan gooien.

Het werd weer een spannend en gezellig avondje topbasketball, waarbij ZZ Leiden met een 68-57 overwinning zich wist te plaatsen voor de FIBA Europe Cup en dus Europa in mag.

Worthy de Jong was tevreden met de wedstrijd en ziet dat alle puzzelstukjes steeds meer op hun plaats vallen. Hij kijkt vol vertrouwen naar de de Europese wedstrijden die zowel voor hem als de nieuwe jonge spelers een geweldige ervaring gaan worden.

Trainer Rolf Franke is duidelijk een nuchter type en vindt dat dit ZZ Leiden voor niemand onder hoeft te doen en als ze het koppie erbij houden goede kansen maken.

Tee en de danseressen van DC Dance kunnen er nu even bij gaan zitten, maar als je in de agenda kijkt, gaan er de komende weken veel spannende nationale en internationale wedstrijden komen in de Vijf Meihal en kunnen ze dus weer volop aan de bak.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 11 oktober 2018 - 23:16

zij gaan winnen, alleen met hoeveel is de vraag, zij zullen ze laten beven,
Ze zullen wat beleven… owh wacht.. dat is een liedje van voetbal. 😉

Love As always
Di mario

Reply
Sjoerd 12 oktober 2018 - 6:38

Ik gun ze alle succes toe in dit buitenlandse avontuur.

Reply
logbankje 12 oktober 2018 - 23:04

Zorg en Zekerheid, ik dacht eerst aan heel wat anders, maar veel succes hoor. Hans

Reply
Nicky 19 oktober 2018 - 14:26

Grappig, al die piepende schoenen in het filmpje. Wel een lekker sfeertje, zeg!

Reply

Plaats een reactie