Home 3 October/Leids Ontzet Sfeer na de optocht en Barry Badpak laat Hooglandsekerkplein zowat ontploffen

Sfeer na de optocht en Barry Badpak laat Hooglandsekerkplein zowat ontploffen

door Emile van Aelst

Ondanks alle slechte weersvoorspellingen hebben we een waanzinnige 2 en 3 oktober gehad zonder een druppel regen en zelfs een zonnetje erbij. Daarom was het dan ook beide dagen gigantisch druk in de stad en waanzinnig gezellig. Na de optocht was er een bijna zomers sfeertje in de stad.

Lekker gezellig een biertje doen met oude bekenden. Dat is ook het leuke van 3 October je komt mensen tegen die je bijna nooit meer ziet, maar met 2 en 3 oktober kom je ze tegen.

Wouter Kiers en de Leino’s zorgden voor een lekker swingen sfeertje in het park voor Café de Plantage.

In Café de Plantage was een geweldige karaoke zanger, voor mijn gevoel kende ik hem ergens van. Klopte helemaal toen ik zijn visitekaartje zag, het was Bob Color. Eind jaren 80 en begin 90 was de Bob Color Band een van de meest gevraagde festival bands.

Even doorgelopen naar de Uyl van Hoogland, waar ik uiteraard (daar heb ik patent op)  precies weer in een pauze terecht kwam.

Bij Koetshuis de Burcht speelden de Rijnsons, altijd goed voor een middagje gezelligheid.

Geen fluit te zien, maar toch heten ze de Flierefluiters.

Terug naar de Uyl van Hoogland om het laastte stuk van Captain Midnight XL mee te pakken.

In de fotoslideshow en filmpje hieronder nog wat sfeerbeelden.

Barry Badpak had weer behoorlijk wat optredens op 2 en 3 oktober, ik ging kijken bij ‘de kindermatinee’ 🙂 om 19.00 ’s avonds bij de Uyl van Hoogland.

Met zoveel optredens moet er heel wat leven in de mannen van Barry Badpak zitten. Ik ving op dat in een van de komende nummers van Leven Magazine, dus dan zit er niet alleen leven in de mannen, maar de mannen ook in Leven.

Het werd weer een geweldig optreden, gewoon een half uurtje volledig uit je dak gaan bij eigenlijk alleen maar gekkigheid.

Ik liet mij vertellen dat die jongens met de gele Barry Badpak petjes ergens uit de buurt van Groningen komen en regelmatig bij optredens van Barry Badpak te vinden zijn.

Alle nummers van Barry Badpak worden voluit meegezongen, maar de grasmaaier blijft toch wel de topper. Een heel plein dat van links naar rechts loopt en weer terug. Schoppuhh en lopuhh 🙂

Het was weer een heerlijk optreden en ze hebben er zelf de grootste lol in. Wie het kent zal blij zijn met het filmpje en wie het niet kent moet echt even kijken en vooral je geluid lekker hard zetten 🙂

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Nicky 6 oktober 2018 - 16:09

Ik heb ‘even’ alle logies over de festiviteiten gelezen. Het wordt, lijkt het wel, een steeds groter feest! En wat ik zo bijzonder vind; je hoort nooit iets over rellende feestgangers. Topfeest, zo te zien! En een compliment voor jou! Hoe houd je het vol? Die ene keer verslapen is je vergeven, hoor.

Reply
rietepietz 6 oktober 2018 - 18:02

Ik hoop dat je nu even je rust kan pakken want dit waren écht wel tropendagen! Maar wát een feest.

Reply
Sjoerd 6 oktober 2018 - 18:30

Gewoon gezellig zonder rotzooi is prima toch…

Reply

Plaats een reactie