Home 3 October/Leids Ontzet Senioren genoten van Duo Jubeldaris en de Koos Mark Big Band bij de 3 October Seniorenmiddag

Senioren genoten van Duo Jubeldaris en de Koos Mark Big Band bij de 3 October Seniorenmiddag

door Emile van Aelst

Het moet nog 3 oktober worden maar ik hol echt nu al van hot naar her om alles mee te maken of te verslaan. Behalve naar de Pre Oktober Party en 3 October Live in Concert ging ik zondag ook nog naar het Seniorenfeest in de Stadsgehoorzaal. De Seniorenmiddag blijft elk jaar een topper in de aanloop naar 3 oktober. Eigenlijk heb ik geen tijd om een stuk online te zetten, maar ja weglaten kan ook niet he, denk ik dan 🙂

Er werd uiteraard, zoals bij bijna alle evenementen begonnen met het Leids Volkslied.

Daarbij gaan we natuurlijk allemaal, voor zover mogelijk, keurig opstaan.

Voor de pauze trad het Volendamse duo Jubeldaris op.

Hun vrolijke meezingers brachten de feeststemming er al snel in.

Het valt me elk jaar weer op dat ik kennissen in het publiek zie zitten waarvan ik denk, wat doe jij nou bij de seniorenmiddag. Ik vergeet even dat de seniorenmiddag voor 55+ ers is en zowel veel van mijn kennissen als ik die leeftijd al lang gepasseerd zijn. (nou ja op papier 🙂 )

Op de een of andere manier heeft Volendam patent op dit soort artiesten volgens mij.

Dit vind ik nou mooi en zou zo in de strip Liefde is… passen. Liefde is…. samen naar de 3 October Seniorenmiddag gaan.

De middag werd aan elkaar gepraat door Rens Heruer, die nog een leuke verrassing had voor een van de bezoekers.

De moeder van Joke kreeg als eerste de 3 October Wisselplant. Ze mag de plant het hele jaar verzorgen en volgend meenemen om weer aan een ander cadeau te doen. Zo wordt je onsterfelijk en blijf je altijd betrokken bij 3 October 🙂

Wat ik echt leuk vind, is dat steeds meer oudere jongeren mooie 3 octoberhoedjes gaan dragen.

Dit is toch prachtig.

Bij de heren lukt het nog niet zo goed met de hoedjes, maar er is een begin.

Na de pauze trad de Koos mark Big Band op en werden de nummers ingeleid door Rens.

Tony Andersson zong ‘Wie is Loesje’, een nummer dat niet alleen ouderen en heel oudere ouderen kennen, maar ook nu nog veel gezongen wordt bij Big Band concerten.

Monique de Bruin zong ook enkele bekende jazz en bigband nummers.

In het filmpje hieronder wat sfeerbeelden van een geslaagde Seniorenmiddag.

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

די מריו 2 oktober 2018 - 7:07

goed druk daar… leuke foto’s zijn het geworden. en hop naar het volgende feestje. Jij hebt ook altijd pech. die halve feesten.

Love as always
Di mario

Reply
rietepietz 2 oktober 2018 - 20:52

Wat je zegt ik voel me ook nog geen 55 + en dus veel te jong voor deze middag!

Reply

Plaats een reactie