Home 3 October/Leids Ontzet Stilte voor de storm, de stad maakt zich op voor 3 October, maar bij Voskuil draait de kermis al op volle toeren

Stilte voor de storm, de stad maakt zich op voor 3 October, maar bij Voskuil draait de kermis al op volle toeren

door Emile van Aelst

Het gaat nu echt opschieten en je ziet de stad zich opmaken voor 3 October. Vanaf vrijdag worden ook de wegen rondom Molen de Valk en het Schuttersveld afgesloten voor de opbouw van de kermis. Wie trouwens nu al van de kermis wil genieten kan terecht op de Haarlemmerstraat waar Voskuil ook dit jaar weer een heuse kermis in de etalage heeft staan.

Niet alleen kinderen vergapen zich aan de etalage, ook veel ouderen stoppen even en beginnen verhalen over de kermis van vroeger op het Schuttersveld.

De Leidse band O’Nine staat dit jaar onder andere dinsdagavond op het plein bij de Uyl van Hoogland en heeft een speciaal nieuw 3 Oktoberlied uitgebracht.

Het nummer zet ik in zijn geheel nog wel onder een fotoslideshow, maar een voorproefje ervan staat onder dit filmpje bij de etalage van Voskuil.

Iedereen trouwens bedankt voor de leuke reacties op mijn voorwoord in de 3 Octoberkrant 🙂

Ondertussen mijn 3 oktober spullen alweer opgezocht. Woensdagavond draag ik tijdens de repetitie van het Koraal mijn speciale Joke 3 Octobertrui.

Joke heeft voor een select aantal Leidenaren de afgelopen jaren persoonlijke truien gebreid.

Helemaal onderop staat Fotowedstrijd en dat staat  er niet voor niets natuurlijk. Dit jaar wordt voor de 10e keer de Rood -Wit Fotowedstrijd gehouden en lopen we weer voor de optocht uit om zoveel mogelijk mensen op de foto te zetten die Rood-Wit gekleed zijn. Er zijn weer mooie prijzen te winnen zoals onder andere vrijkaarten voor de Efteling, Vip ontvangst bij Haring & Wittebrood, muntjes voor de kermis en een lunch bij Koetshuis de Burcht.

Daarna Jack uit en snel shirt aan om foto’s van de optocht zelf te maken.

Dit jaar voor het eerst sinds ruim 20 jaar niet meer bij de Tregter (omdat het café weg is) maar bij de Plantage waar de optocht eindigt.


Ach als je niet beter weet, dan merk je bijna het verschil niet 🙂 De Leino’s speelden al die jaren bij de Tregter en staan nu in het park bij Café de Plantage en ook Claas Griffioen is meeverhuisd van de Tregter naar de Plantage.

En mocht het ietsje kouder zijn dan kan ik altijd nog een hoody aan.

De weersvoorspellingen zijn gelukkig redelijk goed, dus kunnen mijn shawltjes al voldoende zijn. Ik twijfel elk jaar weer of ik nu de oude witte of de nieuwe rode draag 🙁

Ik kreeg vanavond een blokkenschema opgestuurd met daarop een groot deel van de optredens in de binnenstad. Het is voor de maker bijna niet meer te doen om alles te vermelden, maar het geeft wel een idee. In elk geval bedankt voor het doorsturen. Houd de facebookpagina’s van de kroegen in de gaten voor alle optredens.

We gaan het allemaal zien, een ding is zeker, vanaf nu staan al mijn blogs in het teken van het Feest der Feesten.

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 26 september 2018 - 7:00

Ik zou gewoon in een feyenoordshirt gaan lopen, die is ook rood-wit. 😉 Wat een organisatie zit er weer achter. Geweldig hoor.

Love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 26 september 2018 - 10:11

Hoe krijgt deze dame het voor elkaar die truien, worden echt wel collectors items ! We willen je natuurlijk wél met de trui aan zien.

Reply
Sjoerd 26 september 2018 - 10:31

Ik hoop dat het weer beter is dan tijdens het echte ontzet… Zonder regen was Leiden nooit ontzet en hadden we wellicht ook geen Glibbers meer gehad..

Reply
tagrijn 26 september 2018 - 16:51

Leuk liedje maar die ander heeft toch wat meer (Leidse) hitpotentie. Ik ga vanavond eerst maar es oefenen voor de ‘kerrraal’.

Reply
Hans 26 september 2018 - 17:31

Een van de tradities die nooit uit Leiden zal verdwijnen.
We zijn wel een trots volk. Hans

Reply
Nicky 3 oktober 2018 - 13:41

Geweldige kleding! Veel plezier!

Reply

Plaats een reactie