Home Cultuur Stadsfotograaf Patricia Nauta nam afscheid met een mooi boek

Stadsfotograaf Patricia Nauta nam afscheid met een mooi boek

door Emile van Aelst

Een jaar kan snel, maar ook soms langzaam gaan. Als ik Patricia afgelopen jaar sprak hing ze er vaak een beetje tussenin. Tjeetje wat gaan die weken snel, dat merk je pas als je welke week een foto moet aanleveren. Aan de andere kant wat duurt een jaar lang, want het is een hele klus om 52 waanzinnig mooie onderwerpen te vinden. Dat waanzinnig mooi, zijn mijn woorden want Patricia heeft het gepresteerd om elke week weer te pieken en te verbazen met haar geweldige foto’s en verhalen in het Leidsch Dagblad. Gelukkig is er het boek met allemaal mooie Leidse hoofdrolspelers zoals Hendrik en Lydia die op de cover van het boek staan.

In de Red Carpet Lounge werd gisteren haar boek gepresenteerd, de tentoonstelling geopend en afscheid genomen van Patricia als Stadsfotograaf 2017-2018.

De gasten werden verwelkomt met bubbels.

Wie de kans heeft binnen te lopen bij de Red Carpet Lounge op de Stationsweg moet dat echt eerdaags eens doen, de tentoonstelling is prachtig geworden. Dit is ook zo’n prachtige foto waar Jan Willem Bruins, schilder van alle muurgedichten in Leiden, verf uitzoekt bij Van Borsele verfhandel op de Hooigracht.Een kijkje in een van de grote studentenhuizen in Leiden.

Schoonmakers aan het werk.

De foto en het verhaal van het hondenvrouwtje die vanwege haar honden moest verhuizen, maakte ook heel veel los bij de lezers.

Fred Hermsen, voorzitter van de Stichting Stadsfotograaf Leiden, was ook een en al lof over het werk van Patricia.

Patricia was onder de indruk van alle lovende woorden en wist niet goed wat ze er mee aan moest.

Het publiek moest de aandacht verdelen tussen de toespraken en de foto’s die op het scherm geprojecteerd werden.

Stadsdichter Marianne van Velzen heeft een gedicht als voorwoord geschreven voor het boek. In het filmpje het mooie toepasselijke gedicht.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Marijn Kramp, die tot 1 september redactiechef van het Leidsch Dagblad was.

Marijn heeft heerlijk gewerkt met Patricia, of eigenlijk niet gewerkt want Patricia deed precies zoals ze het zelf voor ogen had. Patricia kwam volgens Marijn eigenlijk alleen zo nu en dan op de redactie voor de gezelligheid of om even bij te tanken.

De opvolging wordt niet één fotograaf, maar 7 jonge antropologiestudenten die vanuit hun visie dit jaar de stad en haar inwoners gaan vastleggen.

Na alle toespraken kreeg Patricia het nog druk met felicitaties in ontvangst nemen en het signeren van haar boek.

Heel spannend wat de 7 antropologen gaan doen dit jaar, vrijdag 5 oktober is hun eerste bijdrage in het Leidsch Dagblad te zien.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 23 september 2018 - 8:59

Misschien had ze eerst op stage met jou mee gemoeten. Want jij levert niet 52 foto momenten af per jaar, maar gewoon 365. 😉

Love As Always
Di mario

Reply
rietepietz 23 september 2018 - 11:00

Ik wéét het niet, volgens mij creëert Leiden met dit soort initiatieven zélf z’n bubbelmomenten 😉

Reply
Sjoerd 23 september 2018 - 11:51

Daar zitten een paar mooie plaatje bij, vooral dat studentenhuis met ingebouwd zwembad… Trouwens die schilder ook.

Reply
Nicky 1 oktober 2018 - 11:12

Dat is vast een heel leuk jaaroverzicht geworden!

Reply

Plaats een reactie