Home Leiden Scholen zijn weer begonnen, denk aan de kinderen in het verkeer

Scholen zijn weer begonnen, denk aan de kinderen in het verkeer

door Emile van Aelst

Elk jaar weer zijn er vooral de eerste weken dat de scholen begonnen zijn meer ongelukken met schoolkinderen dan in de rest van het jaar. Via campagnes van Veilig Verkeer Nederland, gemeente en overheid worden automobilisten opgeroepen extra op te passen bij scholen.

De Lucas van Leyden school ligt in het hartje van het centrum achter de Haarlemmerstraat. Gelukkig niet aan een grote weg, maar toch moeten de kinderen wel vaak kris kras door het centrum om op school te komen. Eenmaal op school hebben ze wel een van de mooiste schoolpleinen van Leiden,  helemaal veilig ingesloten tussen de bebouwing met mooie grote bomen.

Dit jaar had de gemeente Leiden deze school uitgekozen om de start van de campagne onder de aandacht te brengen. Wethouder Martine Leewis kwam vanmorgen naar de school voor de feestelijke aftrap van de campagne. Een aantal van de leerlingen verzamelden zich op het sportveldje.

De wethouder vertelde dat door de zomervakantie niet iedereen meer alert is op grote groepen fietsende schoolkinderen en daar weer even aan moet wennen. Niet alleen de volwassenen moeten extra opletten, maar ook de kinderen zelf. Jullie bellen natuurlijk nooit op de fiets, maar er zijn kinderen die dat wel doen zei de wethouder 🙂

Daar staan allemaal meneren van de pers en die willen een foto maken. Kwam dat even goed uit dat locatiemanager Mireille Rozenboom net met een groot spandoek aan kwam lopen.

Kijk dat is beter, zo zien we waar het om gaat, alleen nog een beetje stijfjes.

Laten we het wat meer luchtiger maken. Dit is een stuk beter.

Ik kan hier natuurlijk zo’n heerlijk zalvende tekst zetten als bijvoorbeeld: “Laat door uw onoplettendheid een kinderleven niet als een luchtbel uit elkaar spatten”, maar zo zalvend ben ik nu ook weer niet.

Ik denk dat de boodschap duidelijk is, laten we allemaal oppassen in het verkeer en bij scholen of schoolroutes nog net een beetje meer.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 30 augustus 2018 - 7:03

Heel belangrijk. Yaron heeft nog steeds last van zijn aanrijding met een auto van zo’n 9 weken geleden. Een ongeluk is zo gebeurd.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 30 augustus 2018 - 7:51

Een ongeluk zit in een heel klein hoekje…

Reply
rietepietz 30 augustus 2018 - 17:37

Het zou niet nodig moeten zijn natuurlijk omdat er nog eens in te wrijven. Inderdaad wel een erg leuk schoolplein op die school.

Reply
Nicky 6 september 2018 - 13:28

Leuk, die foto’s met bellenblaas! En ja, we moeten allemaal opletten. Maar de grote mensen ietsjes meer. Daar zijn ze grote mensen voor!

Reply

Plaats een reactie