Home Leiden Museumlijn rijdt sinds zondag en verbindt Leidse musea met elkaar

Museumlijn rijdt sinds zondag en verbindt Leidse musea met elkaar

door Emile van Aelst

Museumbezoekers die met de trein aankomen in Leiden kunnen vanaf zondag met de museumlijn naar de Leidse musea. Vanaf het station vertrekt elke 20 minuten de museumlijn die langs de verschillende musea in de binnenstad rijdt en langs Naturalis en Corpus.

Er gaat de komende tijd dagelijks tussen 10 en 17 uur met 2 bussen gereden worden.

Om 13 uur kwam een van de 2 bussen het stationsplein oprijden waar ondertussen een aantal belangstellenden zich verzameld had.

Stadsparkeerplan directeur Chris Verplancke kwam ook even kijken. 2 jaar Geleden introduceerde hij de Trix-treintjes die ook langs de musea reden, door eerdere afspraken met Arriva moest deze service gestopt worden. Hij is blij dat er nu een vervanging van de Trixtreintjes is en ziet dit als een mooie aanvulling op zijn gratis shuttlebusjes die klanten vanaf het stadsparkeerplan de stad in brengen.

De museumlijn is een samenwerking tussen Arriva, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Leiden. VVD gedeputeerde Floor Vermeulen, wethouder Yvonne van Delft en Arriva regiodirecteur Martijn van de Weijer gaven het officiële startsein voor de museumlijn.

Samen met hen reden we het eerste rondje, ook een mooi moment natuurlijk voor een paar radio interviews.

Martijn van de Weijer vertelde een aantal details: een ritje kost 2 euro, in oktober komt Arriva met een OV museumlijn kaartje waarmee je voor 4 euro de hele dag gebruik van de lijn kan maken, de studenten OV kaart is niet geldig omdat het dan al snel een studentenlijn gaat worden, er gaat geprobeerd worden dat musea het buskaartje bij reservering al mee nemen in de prijs of gratis aanbieden. Kortom ideeën en plannen genoeg om er een succes van te maken.

Hans van Dam vertegenwoordiger van reizigersorganisatie Rover maakte ook de eerste rit mee en is enthousiast over dit initiatief van provincie, gemeente en Arriva.

De museumlijn is voorlopig een experiment voor een jaar, daarna wordt bekeken of en hoe de museumlijn verder gaat.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 28 augustus 2018 - 23:21

Die Reanne is goed veranderd op de foto’s. Goed initiatief weer om mensen naar Leiden te krijgen.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 29 augustus 2018 - 7:28

Er zit genoeg gedachtegoed in Leiden, het mooie is dat er ook wat mee gedaan wordt.

Reply
tagrijn 29 augustus 2018 - 14:43

Dit is weer zo’n leuk initiatief. Al met al gaat het de laatste tijd best heel leuk met de stad.

Reply
rietepietz 29 augustus 2018 - 19:51

Op zich een mooi plan maar inderdaad, onhandig dat er weer een apart kaartje voor nodig is. Maar dat wordt vast nog opgelost als ik alle ideeën daarover lees.

Reply
Nicky 6 september 2018 - 7:42

Handig! Mooie bus ook!

Reply

Plaats een reactie