Home Leiden Informatie markten en opening EL CID Week goed bezocht

Informatie markten en opening EL CID Week goed bezocht

door Emile van Aelst

Dit jaar was de EL CID Markt gesplitst in 2 gedeeltes. Een gedeelte stond op de Aalmarkt en Nieuwe Rijn en een gedeelte stond op de Beestenmarkt. Langs het water van de Nieuwe Rijn stonden vooral studentenverenigingen,  goede doelen en politieke partijen en op de Beestenmarkt vooral sportclubs.

Dit jaar was de volgorde duidelijk een beetje door elkaar gehusseld, dat is even wennen, maar ja de markt is niet voor mij natuurlijk maar voor de eerstejaars 🙂

Zoals elk jaar was behalve de studentenverenigingen, iedereen weer iedereen weer aanwezig  die maar iets in Leiden doet van politiek tot goede doelen.

De Gemiva Groep had dit jaar ook een kraam.

Maar het gaat natuurlijk ook om de verschillende studentenverenigingen.

Alle verenigingen groot en klein waren op de markt te vinden.

De Dinsdagavondclub is de jongste en snelst groeiende studentenvereniging in Leiden en is gevestigd in het pand van café Odessa.

De eerstejaars kwamen ogen en oren te kort 🙂

Heel belangrijk om te weten hoeveel goede voorstellingen er in Leiden zijn in zowel de Schouwburg en de Stadsgehoorzaal en natuurlijk Theater Inns Blau.

Amnesty International mocht natuurlijk niet ontbreken.

De studenten van Pedagogische Wetenschappen hebben hun eigen studievereniging die ondersteuning biedt op alle gebied aan haar leden.

Dat vereist natuurlijk wel een hele pedagogisch verantwoordde naam. Een beetje goede student weet natuurlijk direct welke dat moet zijn.

Het is dan wel reces, toch moeten tweede kamerleden zoals D66 er Paul van Meenen hun telefoon goed in de gaten houden.

Alle info gecheckt en dan snel samen met wethouder Paul Dirkse verder met flyeren.

Daar kwam groepje 226 aan, maar volgens mij waren ze de helft kwijt.

Tja dan zit er niets anders op dan even wachten tot de rest er ook weer is.

Ik ben geen verrader, maar zal je een geheimpje vertellen Ria, het klopt.

Ook deze week is het rode kruis weer bij alle evenementen aanwezig.

Op de Beestenmarkt stonden voornamelijk sportverenigingen.

Je zou het vaak niet denken, maar dansen is ook topsport.

Je ziet het steeds meer Zwerkbal, het spel uit de boeken van Harry Potter.

Hockeyclub Roomburg is een begrip in Leiden.

Studentenvoetbalvereniging LSVV zorgt al bijna 50 jaar voor kelderklasse spektakel 🙂

De dames spelen 4e klasse zaterdagcompetitie. Ze hebben onderdak op de velden van Lugdunum.

Wel makkelijk om te spelen bij Lugdunum want die hebben ook een erg goed damesvoetbalteam. Ze spelen alleen een klasse hoger dus wil je van 4e- naar 3e klasse zaterdag voetbal dan hoef je eigenlijk het veld niet af 🙂

Ook bij Lugdunum kan je liggend flyeren 🙂

Op de Beestenmarkt was uiteraard ook weer een Rode Kruispost ingericht, duidelijk te zien dat ze gelukkig niets te doen hadden.

Het was ook op de sportmarkt gezellig druk, alleen stonden de kramen erg dicht op elkaar, waardoor mensen paden gingen overslaan.

In het filmpje nog wat sfeerbeelden van de beide informatiemarkten.

’s Avonds werd in de Stadsgehoorzaal de EL CID Week officieel geopend met aansluitend het voorzittersdebat en een groot feest.

In een kort vraaggesprek werden Sander van den Eijnden, voorzitter raad van bestuur van de Hogeschool Leiden, rector magnificus van de Leidse universiteit, Carel Stolker en wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte, Martine Leewis geïnterviewd over hun werkzaamheden en Leiden.

Ze kregen ook een aantal dilemma’s voorgelegd zoals de vraag aan Sander van den Eijnden, haring of hutspot.  Dat kan geen keuze zijn volgens hem, eerst ’s morgens haring op 3 oktober en dan om 12 uur hutspot. Diesdiner van de universiteit of opening EL CID Week werd Carel Stolker gevraagd. Wat een kl… vraag antwoordde hij, maar dit is wel erg leuk alleen volgend jaar zou dies voor gaan omdat de universiteit dan 444 jaar bestaat. Een nieuw festival in het Huigpark of Van der Werfpark werd Martine Leewis gevraagd. Na twijfelen werd het Van der Werfpark omdat daar al festivals geweest zijn.

Deze introductiedagen staan in het teken van duurzaamheid vandaar dat de Green Office van de universiteit ( LUGO) kwam uitleggen wat zij zoal doet in Leiden om de universiteit zo duurzaam mogelijk te maken.

Met een druk op de rode knop, een knal en een hoop stoom werd de EL CID Week 2018 geopend.

De opening werd afgesloten met het El Cid dansje 2018.

Nog even oefenen en iedereen danst mee.

Moet lukken nog 3 dagen te gaan voor de EL CID Week er op zit.

Het blijft gelukkig de komende dagen droog, dus niets staat een geweldige EL CID 2018 in de weg.

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 15 augustus 2018 - 8:03

Ieder jaar is toch weer anders. Maar ook ik ben voor een duurzame opleiding…

Reply
tagrijn 15 augustus 2018 - 16:55

Allemensen… Wat heb je het daar druk mee gehad. Ook nu is het toch weer de hamvraag: waar worden al deze mensen gehuisvest? In het complex waar ik woon vindt ook verkamering plaats. De fietsen op het pleintje zijn niet meer te tellen. Is hier nu echt niet meer zo rustig wonen.

Reply
rietepietz 15 augustus 2018 - 19:57

Een complete slijtageslag voor je Glibber.

Reply
Nicky 21 augustus 2018 - 16:06

Ik ben natuurlijk ook gewoon vreselijk oud maar ik krijg altijd een beetje de kriebels van dat studentengedoe. Een dansje leren??? Oh, come on! Daar zou ik dus echt geen zin in hebben! Maar goed, smaken verschillen. Gelukkig maar!

Reply

Plaats een reactie