Home Regio 26e Triathlon Leiderdorp wederom een gigantisch succes.

26e Triathlon Leiderdorp wederom een gigantisch succes.

door Emile van Aelst

Voor de 26e keer werd de Triathlon van Leiderdorp georganiseerd. Het kloppend hart van de triathlon was de Baanderij waar het triathlondorp haar intrek had genomen. Zwemmen, fietsen en dan nog een aantal rondes hardlopen, gelukkig was het niet te heet. Ook dit jaar was Teun de Reede weer de speaker.

Bij de triathlon begin je met zwemmen.

De Zijl is daar natuurlijk helemaal geschikt voor, mooie rechte baan en door de stroming best wel pittig om in te zwemmen.

Er waren drie soorten wedstrijden: de sprint, olympische- en de middenafstand, waarvan de middenafstand het zwaarst is met 2500 meter zwemmen, 87 km fietsen en 20 km hardlopen.  Dan hebben de sprint ( 750m, 23 km en 5 km) en de Olympische afstand (1500m, 40km en 10km ) het een stuk makkelijker.

Na het zwemmen volgt het fietsen.

Het leuke bij de Triathlon Leiderdorp is dat de verschillende wedstrijden met een uur tussentijd starten, hierdoor is er op de Baanderij van alles te zien.

Zwemmers, lopers en fietsers alles gaat door elkaar. Nou ja niet echt door elkaar natuurlijk anders wordt het zo’n zooitje he:-)

Na het fietsen mag je als afsluiting nog even een afstand hardlopen, alsof je al niet moe genoeg bent.

Er werd ’s morgens gestart met de Sprint, vandaar dat daar de prijsuitreiking al om 12 uur kon plaats vinden. Met zoveel afstanden en winnaars wordt het erg saai als ik alle nummers 1 t/m 3 bij naam ga noemen. Wil je weten wie het waren kijk dan even op de uitslagenlijst.

Het geluid was ook dit jaar weer in handen van BSG Media. Voordeel van goed voorbereiden is dat je daarna lekker kan gaan zitten en genieten van het weer en de sfeer. Alleen zo nu en dan bijregelen of schakelen.

Geen punt van kritiek, maar het viel mij gewoon op. Dit jaar had de organisatie een DJ ingehuurd en die deed geweldig zijn best en zal in een zaal op een feest helemaal perfect zijn. Alleen hij draaide geen loop of makkelijk herkenbare muziek en dat is wel wat lopers, speaker en publiek bij zo’n evenement willen horen. Misschien volgend jaar andere muzikale keuze als opdracht geven of gewoon Bert van BSG Media weer zelf laten draaien.

Bij welke afstand dan ook, zelfs bij de trio’s geldt dat als je gefinished bent je wel een heel geweldige prestatie hebt neergezet.

Als kind ben je natuurlijk heel trots op je vader.

Zijn mama is de beste mama.Heerlijk toch als je als moeder een orchidee en zo’n ballon van je kind krijgt.

Zowel onderweg als na de finish moet je goed eten en drinken.

Teun de Reede had het druk om alles in de gaten te houden en vrijwel iedereen bij naam te noemen. Niet aleen omdat hij lijsten heeft, maar hij kent zo’n beetje 99% van het hardloopwereldje.

Even uitrusten na de finish.

Pffffff ik ben er het was even afzien, maar ik heb het geflikt, zullen velen gedacht hebben.

Weer een paar huldigingen, dit zijn de winnaars van de trio’s.

De winnaars van de Olympische afstand.

En last but not least de zwaarste afstand, de winnaars van de middenafstand.

Terwijl de prijswinnaars al op het podium stonden waren er nog talloze atleten onderweg en moesten nog een of meerdere rondes lopen.

Het was weer een mooie triathlon en alle lof voor de organisatie en vrijwilligers. Hieronder wat sfeerbeelden in het filmpje en de fotoslideshow.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 14 augustus 2018 - 8:33

Poeh, ik krijg het al warm als ik naar de foto’s kijk. Ik vind het toch een hele prestatie.

Reply
Hans 14 augustus 2018 - 17:01

Heel veel respect voor deze sporters, allround bezig zijn.
dit red ik echt niet. Hans

Reply
rietepietz 14 augustus 2018 - 21:33

Ja zwemmers op de fietsbaan lijkt me inderdaad toch iets minder;-)

Reply
Nicky 21 augustus 2018 - 15:28

Tjonge, wat een prestatie, zeg. Maar een lekker loop-, zwem- of fietsmuziekje lijkt me inderdaad wel lekker.

Reply

Plaats een reactie