Home Cultuur Grote drukte bij boekpresentatie Het Pilgrim Fathers Complot van Jeroen Windmeijer

Grote drukte bij boekpresentatie Het Pilgrim Fathers Complot van Jeroen Windmeijer

door Emile van Aelst

Ondanks de vakantietijd en het slechte weer liep boekhandel de Kler gisteravond helemaal vol voor de presentatie van ‘Het Pilgrim Fathers Complot’, het 3e boek van Jeroen Windmeijer.

Eerder schreef Jeroen de thrillers ‘Bekentenissen van Petrus’ en ‘Het Pauluslabyrint’, die beiden in Leiden speelden. Deze derde thriller speelt zich niet alleen af in de nauwe steegjes van Leiden, maar ook in het Amerikaanse Cape Cod en de Sinaïwoestijn in Egypte. Literair redacteur Lisanne Matthijssen legde uit dat ze Jeroen regelmatig heeft moeten afremmen anders was dit boek geen 490- maar met alle gemak een honderd pagina’s dikker geworden.

Terwijl Lisanne een en ander vertelde over de totstandkoming van het boek keek Jeroen de winkel in en zag elke keer weer andere vrienden en bekenden. Dan moet je wel even zwaaien natuurlijk.

Musicalzangeres en journaliste Gerlinde Vliegenthart is groot fan van Jeroen en was blij en trots dat zij hem mocht interviewen.

Jeroen praatte honderduit en had het helemaal naar zijn zin.

Het publiek genoot van de openhartigheid van Jeroen.

Veel informatie over de Pilgrim Fathers en inspiratie voor het boek haalde hij uit dit piepkleine boek je over de Pilgrim Fathers geschreven door Leidenaar Piet van Vliet.

Nog een heikele vraag, hoe zit het met de verfilming van zijn eerste boek. Ga er maar van uit dat Leiden eerdaags een hoop figuranten moet leveren, want de producent is druk bezig met de financiering en dat zal best gaan lukken.

2020 is het Pilgrim jaar, dan is het precies 400 jaar geleden dat de Pilgrim Fathers uit Leiden vertrokken om de grote oversteek naar de nieuwe wereld, het huidige Amerika, te maken. Dit gaat zowel in Leiden als Amerika groots herdacht worden en ook de Leidse Pieterskerk speelt daarbij een grote rol. Vandaar werd het eerste exemplaar aangeboden aan de directeur van de Pieterskerk, Frieke Hurkmans. Voor hij het eerste exemplaar overhandigde las hij een stukje voor over Frieke en de Pieterskerk.

Jeroen benadrukte dat dit het echte eerste exemplaar is en niet zomaar een boek van de stapel.

Uiteraard signeerde hij het boek en schreef er iets persoonlijks in. Nou ja iets,…het werd bijna een boek in een boek 🙂

Na de presentatie was er een lange en drukke signeersessie.

Stadsgids Willem Hogendoorn heeft een wandeling met Jeroen gemaakt langs vele plekken die belangrijk zijn geweest voor de Pilgrim Fathers, tevens wees hij Jeroen op het boekje van Piet van Vliet. Veel feiten en gegevens uit het boek zijn dus mede aan deze twee Leidenaren te danken.


Er leek geen einde aan de rij te komen en Jeroen bleef rustig signeren.

De komende dagen en weken is Jeroen niet alleen in Leiden, maar het hele land te vinden voor signeersessies.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

rietepietz 11 augustus 2018 - 20:48

Ik kom niet meer aan lezen toe dus ik wacht wel op de film;-)

Reply
Nicky 12 augustus 2018 - 21:52

Ik ken zijn boeken niet. Ik bedenk me ineens hoe leuk het is om een gesigneerd boek te hebben. Wordt toch lastig met mijn e-Books.

Reply

Plaats een reactie