Home kunst Jubileumjaar van De Leidsche Mondialen afgesloten met grote expositie in Museum Voorschoten

Jubileumjaar van De Leidsche Mondialen afgesloten met grote expositie in Museum Voorschoten

door Emile van Aelst

10 Jaar geleden richtte kunstschilder Dick Bakhuizen van den Brink de stichting De Leidsche Mondialen op met als doel het werk van de kunstenaars ook na hun overlijden voort te laten leven. Nu tien jaar later telt de stichting bijna 50 enthousiaste leden die regelmatig individueel of in groepsverband exposeren. Om het 10 jarig bestaan te vieren en te laten zien dat de De Leidsche Mondialen ook regionaal werken zijn er dit jaar grote exposities in Katwijk, Leiden en nu Voorschoten georganiseerd.

Museum Voorschoten is op zich al een kunstwerk, een mooi oud pandje in de karakteristieke Voorstraat waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

Het was ondanks het warme weer enorm druk bij de opening.

De voorzitter van Museum Voorschoten heette iedereen welkom en was trots dat de Leidsche Mondialen in Voorschoten komen exposeren.

Voorzitter Ton Kohlbeck heeft afgelopen jaar het voorzittersstokje van Dick Bakhuizen overgenomen en dat terwijl hij geen verstand van kunst heeft zoals hij zelf erkende. Dat hij geen verstand van kunst heeft was volgens de Mondialen juist goed, dan heb je een andere kijk op de club.

De officiële opening werd verricht door Rens Heruer, voorzitter Historische vereniging Oud Leiden. Hij gaf aan dat er tussen de HVOL en de Leidsche Mondialen meerdere dwarsverbanden te vinden zijn., al was het alleen maar dat Leidsche nog op de historische manier met sch wordt geschreven 🙂

Rens had zich ook passend gekleed voor de opening en was trots op zijn speciale kunstsokken 🙂

Niet alleen het publiek, maar vooral ook Dick en Ton genoten van de toespraak van Rens Heruer.

Rens vertelde het werk van de Mondialen te kennen en ze al heel wat jaren te volgen, sterker nog enkele jaren heeft hij een stuk van de Mondialen aangekocht. Een schilderij van de Lokhorstkerk, onder het motto klein maar fijn.

Rens bood het schilderij in bruikleen aan om hier te exposeren. De kunstenares, Jacqueline Borg, was zelf niet aanwezig daarom overhandigde hij het schilderijtje aan Dick Bakhuizen.

Het bleef nog lange tijd gezellig druk na de opening en iedereen was het er over eens dat het een heel mooie expositie is geworden.

In het filmpje hieronder wat sfeerbeelden en komen vrijwel alle kunstwerken langs.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 6 augustus 2018 - 8:22

Met zoveel in een warme kleine ruimte, Dan moet het wel speciaal zijn.

Love As Always
Di mario

Reply
Hans 6 augustus 2018 - 13:00

Museum Voorschoten zit in een prachtig pand.
Maar lijkt me erg warm, met mensen er verlichting.
De bezoekers kijken ondanks dat heel gelukkig. Hans

Reply
rietepietz 6 augustus 2018 - 20:41

En eh…… geen hapje en een drankje? 😉

Reply
Nicky 6 augustus 2018 - 23:27

Tjonge, inderdaad druk, zeg. Met die hitte. Die zwarte beeldjes zijn leuk. En was dat nou die enge Mick Jagger? Daar ziet-ie er goed uit. 😉

Reply

Plaats een reactie