Home Leiden Onkruidverdeling, biomassa en warm water. Ik ben benieuwd

Onkruidverdeling, biomassa en warm water. Ik ben benieuwd

door Emile van Aelst

Hoorde een zware wagen stilstaan in de straat, nieuwsgierig als ik ben wilde ik toch weten wat het was. Een enorme wagen stond in de straat en twee mannen liepen met slangen te sjouwen.

Het gaat om een redelijk nieuwe manier van onkruidbestrijding door middel van kokend heet water. Ik dacht direct, idioot we moeten voorzichtig met water zijn en zij gaan even onkruid bestrijden met water. Op de site van het bedrijf las ik echter dat het water uit een sloot achter het bedrijf komt en ’s nachts door middel van bio-massa wordt verhit tot 98 graden.

Terwijl de mussen door de hitte dood van het dak vallen, oh nee mussen zie je hier niet meer, gingen zij even met warm water spuiten 🙂 Trouwens jammer dat het gezegde over die mussen en hitte niet opgaat voor meeuwen, maar ja dat is een ander onderwerp.

Ik ben benieuwd of en hoe lang het werkt.

Het lijkt me hoe dan ook een enorm bewerkelijk klusje om zo’n hele stad te spuiten.

Ik vraag mij alleen af, waarom niet even een veeg- en  borstelwagentje er achteraan, want zo is het ook geen gezicht en nu valt hier het onkruid nog mee.

Voor de zekerheid met douchen de kraan maar ietsje minder heet gezet. Voor je het weet verschrompel je en verdwijnt via het afvoerputje 🙂

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Yova 4 augustus 2018 - 7:32

Dat gebeurt bij ons ook. Maar ook branden erin. Vuur zegt maar. Ik wist dit allang. Het is allen onkruid dood te maken. Komt toch weer later terug. Leuke foto van gemaakt.

Reply
די מריו 4 augustus 2018 - 7:35

Ook uit de sloot lijkt me niet goed, want dat is toch water wat de natuur nodig heeft. Ik ben voor het met de hand doen. Niets mis mee. Rustig aan.

Love as always
Di mario

Reply
Nicky 4 augustus 2018 - 14:25

Pfff. Lekker baantje met dit weer. Ik denk ook dat het onkruid gewoon terug komt. Dat doet onkruid namelijk altijd. Het vergaat niet, hè? 😉

Reply
Sjoerd 4 augustus 2018 - 16:03

Doe plantjes gaan niet dood, die snakken nu naar water…. en dat hebben ze nu gehad.

Reply
rietepietz 4 augustus 2018 - 17:05

Ik weet niet of dit nou wel de beste manier is, maar behalve dat, wat een hondenbaan voor die mensen met dit warme weer.

Reply
Hans 5 augustus 2018 - 21:20

Hier verdelgt men ook het onkruid met stroom en ook via gasbranders.
Het blijven maar tijdelijke oplossingen want na een tijdje is het onkruid weer terug. Hans

Reply

Plaats een reactie