Home Overig Stadhuis in de steigers en hoe mooi zijn onze stegen en straatjes

Stadhuis in de steigers en hoe mooi zijn onze stegen en straatjes

door Emile van Aelst

Komend weekend is Sail-Leiden 2018 en dat gaat gigantisch druk worden, niet alleen met historische bedrijfsvaartuigen  en publiek, maar ook met blogs. Vandaar dat ik met deze hitte de komende dagen een beetje kortere en simpelere blogs erop zet. Het was deze maandag trouwens rustig in de stad, je kan merken dat in heel Nederland de vakanties begonnen zijn.

Alhoewel rustig,……lijkt alsof ze druk bezig zijn op de Breestraat. Uhhmm het is toch bouwvak, wat doen die steigers dan bij het Stadhuis.

Het ging om opnames van een VPRO kinderserie, ‘zeven kleine criminelen’, die in januari op tv komt. De opnames werden gemaakt in de Burgerzaal die dienst deed als bankfiliaal. Als het in januari een graadje of 10 vriest en je kijkt naar de serie, bedenk dan dat de opnames plaatsvonden bij ruim 27 graden.

Op maandagmiddag is het heerlijk rustig op het water van de Leidse grachten.

Ik kom er eigenlijk vrijwel nooit, maar de wijk achter de Hooigracht bij de Middelstegracht, de Vestestraat en de Groenesteeg is zo mooi.

Het heet niet voor niets de Groenesteeg, want het is er echt groen.

Je komt echt even helemaal tot rust als je er loopt.

Het straalt alleen maar rust uit, terwijl 200 meter verder de Hooigracht ligt, wat een van de drukste doorgaande wegen van het centrum is.

Een heerlijk wijkje om eens doorheen te lopen en als je dat tegen vijven doet, dan kan je direct even gezellig uit eten op het terras van Eetcafé de Hooijkist.

Blijf smeren, blijf drinken en blijf vooral genieten van deze heerlijke zomer.

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Ruud Koet 24 juli 2018 - 3:25

Leuke en vooral mooie foto’s weer Emile, heel mooi daar achter de Hooigracht en de Middelstegracht….., ik ga er toch ook eens een keertje naartoe weer…. Ik ben nu bijna 60 en ben daar voor het laatst geweest in mijn jeugd.., toen zat ik op de Eendracht, de judoclub van de bekende Aad van der Luit en zijn vader…. aan de Vestestraat en heb ook nog les in judo gehad bij sportschool de Vries aan de Middelstegracht . leuk hoor, thanks weer, er komen weer een boel herinneringen naar boven…., hahahaha… Ook moest ik weleens , als jonge jogen, mij Pa halen bij het cafe van Willem Buis aan de Groenesteeg , hahahaha…..

Reply
די מריו 24 juli 2018 - 7:39

Ehhhhhhhhhhh, wat had ik ook al weer geschreven. In iedergeval dat het me te druk werd in Leiden dit weekend en dat ik maar naar het rustige Rotterdam ga naar de tempel aan de maas. De kans dat ik langs kom is nihil. Want met kinderen en de volgende dag gaan we weer die kant op. Dus op tijd slapen.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 24 juli 2018 - 7:50

Een ander stukje Leiden, maar zeker zo mooi.

Reply
HansK 24 juli 2018 - 11:42

Ja Emile Leiden blijft mooi. Ik ben ook heel blij dat midden ik in het centrum woon. Zelfs waar jij woont is voor mij al te ver. Terwijl jij de hele stad aan je voeten hebt. Maar ik kan vanaf mijn terras op de stadhuisklok zien hoe laat het is. Dan krijg ik nog wat voor mijn gemeentelijke belasting centen terug.

Reply
rietepietz 24 juli 2018 - 13:29

IN Leiden zijn gewoon helemaal geen stukjes waar het géén goed toeven is.

Reply
Hans 24 juli 2018 - 13:40

Dacht ik bij het straatje en bij het stadhuis in de steigers aan Amersfoort.
Maar het zijn dus ‘zeven kleine criminelen’ in Leiden.
Ben ook gek van die kleine straatjes, al dan niet verborgen in de stad.

Reply
Nicky 31 juli 2018 - 14:03

Da’s inderdaad een groene steeg. Het ziet er prachtig uit.

Reply

Plaats een reactie