Home Leiden Marathonlopers TK Challenge haalden € 13.000,00 op voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis

Marathonlopers TK Challenge haalden € 13.000,00 op voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis

door Emile van Aelst

Je ziet de laatste jaren bij steeds meer Leidse en regionale sportevenementen sporters in shirts met een TK Challenge logo. Deze sporters laten zich sponsoren en sporten op deze manier namens de TK Challenge Foundation hoge bedragen bij elkaar voor diverse goede doelen.

In mei tijdens de Leiden Marathon liepen er 100 lopers mee namens de TK Challlenge om geld in te zamelen voor het Willem Alexander Ziekenhuis in het Leidse LUMC.

Donderdagmiddag was een delegatie van de TK Challenge naar het LUMC gekomen om bekend te maken wat de actie had opgeleverd en de cheque te overhandigen.

We waren met voornamelijk sporters, dus niet zo vreemd natuurlijk dat er voordat er begonnen werd snel nog even werd gekeken hoe Steven Kruijswijk langzaamaan werd ingehaald op weg naar de top van de Alpe d’Huez, nadat hij 70 kilometer op kop had gereden.

Marlies Vlieland, hoofd Fondsenwerving van het WAKZ, heette iedereen welkom en hield een inleidend praatje over het WAKZ.

Het WAKZ had destijds aangegeven graag het eventueel opgehaalde geld te gaan leggen bij de kosten van een interactieve vloer in de wachtkamer. Dat is een vloer waarom je spelletjes kan doen en figuren bewegen etc. Maar ja zo’n vloer kost wel € 13.000,00 en nog een beetje en dat is natuurlijk een bedrag dat je niet even bij elkaar loopt.

De lopers hadden hun best gedaan en de TK Challenge Foundation had het bedrag afgerond. De kosten van de vloer worden gedeeld, de Foundation schenkt € 13.,00 en op de 3 puntjes mag het WAKZ zelf het beetje invullen 🙂 vertelde Teekens-Karstens advocaat en Foundation oprichter Rens Goudsmit, terwijl Rabobank Leiden-Katwijk service manager Frank Versteegen de cheque overhandigde.

WAKZ kinderarts en cardioloog Arno Roest en Martijn Verschoor, ambassadeur Fondsenwerving waren erg blij en verrast met het gigantische bedrag waarmee de vloer, op een beetje na, op zeker gelegd kan worden in de nieuwe wachtkamer.

Na het overhandigen van de cheque werd er een rondleiding gegeven door gedeeltes die al verbouwd zijn. Er komen kinderen uit het hele land in het ziekenhuis en die weten dat we hier vlak bij de kust zitten, vandaar dat gekozen is voor de thema’s bos, duin en strand.

De thema’s zijn over de hele afdeling terug te vinden zoals ook in deze speelkamer.

De kamers van artsen en therapeuten zijn uiteraard ook zo ingericht en stralen rust uit.

Het is allemaal zo mooi en kindvriendelijk geworden.

De onderzoek en behandelkamer heeft een bosswand waarin allerlei dieren verstopt zitten. Op die manier wordt de aandacht van het kind afgeleid en wordt het onderzoek hopelijk dragelijker.

De verpleegafdeling ligt in het bos.

Ook hier heeft de kille ziekenhuiskamer plaats gemaakt voor een veel warmere ruimte om, helaas noodgedwongen, korte of langere tijd door te brengen als kind.

Na de rondleiding werd er nog even nagepraat en besefte iedereen nog meer hoe goed dit geld terecht is gekomen.

Volgens de planning moet de hele verbouwing begin 2020 afgerond zijn en dan zou het natuurlijk mooi zijn als Koning Willem Alexander zelf het ziekenhuis komt openen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

Sjoerd 21 juli 2018 - 6:27

De kinderen zullen in ieder geval blij zijn met zo’n mooi initiatief.

Reply
Yova 21 juli 2018 - 7:01

Wat mooi geworden. Kinderen vinden dit heel mooi. Kinderen voelen daardoor meer op gemak. Fijn weekend.

Reply
די מריו 21 juli 2018 - 7:58

Alles om kinderen op hun gemak te krijgen. Dit is dus weer geweldig gedaan.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 21 juli 2018 - 17:32

Je zou bijna weer kind willen zijn als je naar het ziekenhuis moet.

Reply
Hans 21 juli 2018 - 18:47

Daar is het Willem Alexander Kinderziekenhuis vast heel blij mee, een mooie prestatie van de loper.
Het geld zal goed worden besteed, ziet er nu al erg leuk uit, zo wordt het ziekenhuisbezoek minder erg. Hans

Reply
Renesmurf 21 juli 2018 - 22:29

Dat is allemaal erg sportief en het resultaat mag er zijn, zo kunnen we dus ook met kinderen omgaan.

Reply
Nicky 26 juli 2018 - 10:34

Dat is mooi. Kinderen in een ziekenhuis is al erg genoeg. Als het dan toch moet, dan maar op een mooie kindvriendelijke afdeling.

Reply

Plaats een reactie