Home Overig Wandelpad Singelpark begint vorm te krijgen

Wandelpad Singelpark begint vorm te krijgen

door Emile van Aelst

De wandelpaden door het Singelpark beginnen steeds meer vorm te krijgen. Het Singelpark is een kilometers lange wandelroute langs de 7 Leidse Singels, waarbij elk gedeelte zijn geheel eigen karakter heeft. Een gedeelte van de wandelpaden ligt er al, maar er moeten ook nog veel wandelpaden aangelegd worden. In het voorjaar zijn de bomen langs de Maresingel gekapt (moest hoe dan ook wegens zwakte en ouderdom toch gebeuren) om plaats te maken voor een wandelpad met nieuwe bomen. Ondertussen zijn ze wel weer behoorlijk uitgelopen.

Het maakt in afwachting van de herinrichting van de Maresingel het natuurlijk wel een stuk groener. Ik ben blij dat er nu echt vaart gezet wordt achter een aantal projecten. Eerlijk gezegd had ik er 2 jaar geleden mijn twijfels bij of het allemaal door zou gaan.

Een paar honderd meter verderop is een aantal weken geleden de herinrichting al begonnen en begint aardig vorm te krijgen.

De weg is versmald om ruimte te maken voor een wandelpad langs het water.

De stoepen en parkeervakken zijn ook opnieuw bestraat en café De Pomerans heeft nu ook een keurig egaal terras zonder losliggende of scheve tegels.

Nu we het toch over terrassen hebben, het zou toch mooi zijn als er bij De Pomerans een klein terrasje aan het water komt.

De Pommerans is het eerste café dat je tegenkomt vanuit Warmond en de laatste als je terug vaart. Ik kan mij indenken dat veel botenbezitters het wel makkelijk vinden, om op de heen- of terugweg even aan te leggen voor een plaspauze en iets te eten of drinken.

Het Singelpark begint nu echt steeds meer vorm te krijgen. Begin 2019 worden ook 6 nieuwe voetgangersbruggen geplaatst en kan je van de een naar de andere kant van het park. Voorlopig eerst nog maar even de herinrichting van een aantal Singels afmaken. Op de site van het Singelpark is alles te volgen over de het ontstaan en de realisatie van wat het langste Stadspark van Nederland gaat worden.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 19 juli 2018 - 23:07

Nog even en er komt een wandelvierdaagse zoals in Nijmegen bij jullie. De eerste luxe paden liggen er al.

Love As Always
Di Mario

Reply
Renesmurf 19 juli 2018 - 23:16

Dat is mooi, zo`n wandelpad! Als het er nog niet was werd het hoog tijd! En gelukkig is het nu zover.

Reply
Sjoerd 20 juli 2018 - 12:28

Leiden wordt steeds aantrekkelijker.

Reply
Hans 20 juli 2018 - 18:59

De wandelpaden zien er keurig uit, altijd leuk om zulke ontwikkelingen te volgen.
En langs het water wandelen is heel aangenaam in de zomer. Hans

Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

Reply
rietepietz 20 juli 2018 - 21:29

Een lang wandelpad zal het zeker worden maar ik zie er eerlijk gezegd nog niet echt een park in.

Reply
Nicky 22 juli 2018 - 19:19

Het ziet er veelbelovend uit. Lekker, zo langs het water.

Reply

Plaats een reactie