Home Leiden Urban Act College en mboRijnland ondertekenden samenwerkingsovereenkomst

Urban Act College en mboRijnland ondertekenden samenwerkingsovereenkomst

door Emile van Aelst

Niet elke jongere geniet goed onderwijs en dat hoeft niet aan het soort onderwijs of de jongere zelf te liggen. Het kan ook gewoon zijn dat de klik er niet is, waardoor een jongere buiten de boot valt terwijl hij of zij het best in zich heeft om te leren en succesvol te zijn in de maatschappij. Het Urban Act College wil deze jongeren een kans geven op goed onderwijs en begeleiding naar een baan. Voor volledige informatie is het zowel voor aspirant leerlingen, maar ook werkgevers erg goed om even op de site van Urban Act College te kijken. In Amsterdam draait het project erg succesvol en dinsdagmiddag werd met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst het Leidse Urban Act College een feit.

De initiatiefnemers gaven een korte uitleg over het Urban Act College en hoe de Leidse/regio samenwerking tot stand gekomen is. Vanaf het komend schooljaar gaan circa 40 leerlingen de lessen volgen.

Hussin Bezzai vertelde hoe belangrijk het is dat jongeren kansen krijgen, ook hij heeft ooit een kans gekregen en aangepakt. Wat hij niet vertelde, maar ik wel weet, is dat hij na zijn profcarrière als voetballer is gaan werken als maatschappelijk werker en zich van meet af aan heeft ingezet voor kansarme- of jongeren die een zetje nodig hebben. Het directeurschap en initiatiefnemer van het Leidse Urban Act College is dan ook een logisch vervolg op zijn werkzaamheden en volgens mij op zijn lijf geschreven.

Wethouder Paul Dirkse was ook erg blij met het initiatief en hoopt dat het Leidse Urban Act College net zo’n succes als in Amsterdam gaat worden.

Omdat het een samenwerking met meerdere partijen en verantwoordelijken is, moesten er heel wat handtekeningen worden gezet. De notaris las gedeeltes uit de akte voor en niet de gehele tekst, omdat ze het idee had dat de mensen toch ook wel voetbal wilden kijken vanavond en niet een halve avond alleen maar droge tekst wilden horen 🙂

Terwijl Klaske Apperloo, directeur MBO College Entree mbo Rijnland tekent, kijkt Rolf den Hertog, directeur Stichting Urban Act over haar schouder mee.

Oege de Jong, College van Bestuur ID College en Ricardo Winter, College van Bestuur ROC Leiden tekenden ook de samenwerkingsovereenkomst.

Soms zegt een foto meer dan 1000 woorden. Houssin maakt subtiel duidelijk dat, als je niet gezien wordt je je nek moet uitsteken 🙂

Oege de Jong vertelde hoe belangrijk dit soort onderwijs is voor jongeren die niet kunnen aarden in het reguliere onderwijs. Zelf dreigde hij vroeger ook in het onderwijs te ontsporen, maar werd door zijn ouders weer op de rails gezet door een school te kiezen waar individueel onderwijs met ruimte voor eigen initiatief de hoofdmoot waren. Kwam mij heel herkenbaar over, zelf kon ik ook niet tegen het (toen nog) strenge en in mijn ogen belachelijke schoolregime. Ik kwam uiteindelijk in Den Haag op de IVO (individueel voortgezet onderwijs) terecht en haalde in een record tempo mijn diploma, omdat ik het zelf mocht bepalen en het mij niet opgelegd werd.

Nadat alle handtekeningen gezet waren was het tijd voor de felicitaties en de borrel.

Houssin Bezzai was blij en trots dat Leiden nu ook een Urban Act College heeft en vertelde dat net nog voor de ondertekening hij weer een intakegesprek had gevoerd met twee nieuwe leerlingen die via horen zeggen in het schoolgebouw op de Maresingel terecht waren gekomen.

Ik denk (weet zeker) dat Leiden er weer een mooi stukje onderwijs erbij gekregen heeft.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 11 juli 2018 - 23:46

En wie is hier de winnaar. De jeugd.. En dat is goed, want als de jeugd de winnaar is, dan is dat maatschappij dat ook.

Love As Always
Di Mario

Reply
Yova 12 juli 2018 - 8:05

Drukte belang daar om handtekening te zetten. Gelukkig is winner van jeugd. Het is wel belangrijk iets. Dat daar ook aandacht geeft.

Reply
rietepietz 12 juli 2018 - 20:27

Natuurlijk gaat Leiden hier een succes van maken.

Reply
Nicky 15 juli 2018 - 22:17

Mooi! Dat het maar heel succesvol mag worden!

Reply
Nachtmerrie 17 september 2018 - 23:40

Kijk goed naar Amsteram. Het was niet echt succesvol en er zijn allianties met dranken fabrikanten. Dus niet goed voor de jeugd.

Reply

Plaats een reactie