Home 3 October/Leids Ontzet 3 October Optocht 2018. We verplaatsen de Tregter naar de Plantage

3 October Optocht 2018. We verplaatsen de Tregter naar de Plantage

door Emile van Aelst

Bijna 20 jaar lang was Café de Tregter een van de mooiste en drukste plekken om naar de grote 3 October Optocht te kijken. 2 Jaar geleden werd de route van de Optocht omgegooid waardoor het al minder leuk werd om bij de Tregter te kijken. De kans op shows van groepen en de korpsen was bijna nihil geworden omdat de Tregter in het begin van de Optocht zat. Toen afgelopen winter de Tregter ook nog opgeheven werd, was het tijd om een andere plek voor de optocht te zoeken. Daarom staken Claas Griffioen en Leidse Glibber de koppen bij elkaar en we hebben een alternatief gevonden. We zullen deze plek gaan missen, want het was altijd een hoogtepunt in de optocht, maar………………..

Dat alternatief is de hoek van het Levendaal en de Plantage, die leent zich geweldig voor een nieuw Optocht feestje.

Ik hoor direct mensen zeggen, maar waar is mijn bier dan. Ze zeggen altijd je moet veel drinken met 3 October anders droog je uit.

Natuurlijk hebben we daar ook aan gedacht, want vlak achter het parkje bij het Levendaal ligt Café de Plantage.

Ja maar dat is mij te ver lopen met me beentjes. Nee hoor we zijn niet gek natuurlijk en hebben eigenaar Ben Luykx en zijn personeel ingeschakeld. Zij gaan zorgen voor bars in en of rondom het parkje.

Even kijken wat missen we dan nog. Nou ja Claas Griffioen is natuurlijk weer de opperspreekstalmeester en zal best wel weer door zijn maatje Arno de Jong van de Sligro gesponsord worden met kaas en worst.

En natuurlijk ook geen gebrek aan haring.

Ho ho ho ho, dan mist er nog een belangrijk ding. Is er muziek voor-, na- en tijdens de gaten in de optocht want we kunnen de Leino’s niet missen.

Natuurlijk gaan ook de Leino’s mee naar de Plantage. Sterker nog ze zijn zo enthousiast dat ze zich afgelopen week al met instrumenten en al meldden in het parkje.

Dan is er nog een heel belangrijk punt. Tot een paar jaar geleden gaven de korpsen altijd ‘stiekem’ een show voor de Tregter, door het omgooien van de route kon het niet meer.

Het Plantsoen ligt helemaal aan het eind van de route, dus er is niemand die een probleem kan hebben als er even gestopt wordt voor een show. Zouden we dan dit jaar weer eens kunnen genieten van een paar mooie shows.

Gelijk ook nog een vraagje en tip van de jury van de Rood-Wit Fotowedstrijd die voor het 10e jaar gehouden wordt. Kom allemaal zo rood wit mogelijk naar de Plantage en maak kans op een van de vele prijzen. De jury gaat dit jaar behalve de hele outfit, ook op echt Leidse rood-wit details letten en wie weet komen we wel een echte Leidse 3 October tatoeage tegen 🙂

We hebben er zin in en staan klaar om er op 3 oktober een geweldig feest van te gaan maken.

In de fotoslideshow een korte terugblik op vele jaren optocht kijken bij de Tregter, met daaronder uiteraard 1- 2- 3- Octoberrr van Rubberen Robbie.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 11 juli 2018 - 6:48

Met een beetje passen en meten gaat dat uiteraard weer super.

Reply
די מריו 11 juli 2018 - 9:24

Het begint al weer te kriebelen zo te merken.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 11 juli 2018 - 20:18

Hé schei nou uit Glibber, laten we nou éérst even lekker de zomer vieren, oktober moet gewoon nog even wachten.

Reply
Hans 12 juli 2018 - 19:06

Zo wordt de 3 October Optocht weer ouderwets gezellig.
Hondjes zijn ook altijd blij met een wandeling in een nieuwe omgeving. Hans

Reply
Nicky 14 juli 2018 - 20:08

Dat gaat helemaal goed komen!

Reply

Plaats een reactie