Home Leiden Medewerkers LUMC en FNV voeren actie voor betere CAO

Medewerkers LUMC en FNV voeren actie voor betere CAO

door Emile van Aelst

Vanmiddag voerden honderden medewerkers van het Leids Universitair Medisch Centrum samen met de FNV een korte actie in de hal van het ziekenhuis. Zij protesteren daarmee tegen de nieuwe CAO die het werken in de ziekenhuis nog onaantrekkelijker maakt voor nieuw personeel.

De slechte betaling en hoge werkdruk zorgen er voor dat werken in een ziekenhuis voor steeds meer jonge mensen onaantrekkelijk wordt. Het werk wordt steeds zwaarder en men wil nu zelfs de grens om nachtdiensten te draaien al naar 60 stellen, terwijl dit in het verleden 55 was.

De verpleegkundigen gaan de komende tijd stiptheidsacties uitvoeren wat inhoudt dat ze bijvoorbeeld pauzes nemen op het moment dat ze pauze horen te hebben, geen plotselinge invaldiensten draaien en geen overwerk meer doen. Kortom ze gaan zich gewoon houden aan hun arbeidsvoorwaarden.

Overal in de centrale hal hingen spandoeken die de eisen duidelijk maakten.

Volgens IC-verpleegkundige Bastiaan Velzel gaan de acties door tot 15 augustus en worden er regelmatig in andere universitaire medische centra ook dit soort bijeenkomsten gehouden. Het personeel zorgt er uiteraard wel voor dat de patiënten niet de dupe van deacties worden, sterker nog zij zullen er weinig tot niets van merken.

Na een half uurtje ging iedereen weer aan het werk en leek het uiterlijk of er niets gebeurd was, maar schijn bedriegt want het personeel wil nu echt een betere CAO.

In de fotoslideshow en het filmpje wordt duidelijk dat het menens is voor het personeel.

Off topic: Wie zit te wachten op een verslag van Werfpop, dat duurt nog even en komt vanavond. ( laat:-) )

 

Gerelateerde artikelen

7 reacties

rietepietz 9 juli 2018 - 16:40

Actie voeren is toch wel erg lastig als je met mensen omgaat in je werk. Maar het is zeker terecht te knokken dat de arbeidsvoorwaarden niet nóg verder afbrokkelen.

Reply
די מריו 9 juli 2018 - 17:56

Het is toch een schande dat we er alles aan doen om ouder en gezonder te worden, maar dat degene die ons daarmee moeten helpen niet beloont worden op een normale manier.

Love As Always
Di Mario

Reply
Hans 9 juli 2018 - 19:33

Het is helaas een landelijk probleem, de zorg, de politie en het onderwijs.
Allemaal organisaties die onder de overheid vallen en die moet zich gaan schamen. Hans

Reply
Sjoerd 9 juli 2018 - 20:15

En ze hebben gelijk, ik heb respect voor de mensen die in de zorg werken.

Reply
Yova 10 juli 2018 - 6:35

Ze hebben gelijk om actie te voeren. In Nederland werk druk alsmaar hoger. Ik had deze op de tv gezien.

Reply
Niet van toepassing 11 juli 2018 - 20:51

Betere CAO? Waarom? Was dat al niet goed geregeld dan? Ze moeten niet zo zeuren. het verdient niet slecht als je dat als beroep hebt! Er zijn mensen die doen t voor minder voor de uren die gewerkt moeten worden!

Reply
Nicky 14 juli 2018 - 18:33

Het is slecht gesteld met de zorg, vind ik. Ik ben er alleen nog niet uit of dat aan die slechte CAO ligt.

Reply

Plaats een reactie