Home Leiden Werfpop 2018, opbouw in De Leidse Hout is begonnen

Werfpop 2018, opbouw in De Leidse Hout is begonnen

door Emile van Aelst

Zondag is in De Leidse Hout het 37e Werfpop festival. Het festival begon ooit in het hartje van het centrum in het Van der Werfpark, na een eenmalig uitstapje naar de Garenmarkt verhuisde het festival in 2003 naar De Leidse Hout. Dinsdag werd er begonnen met de opbouw van dit grote gratis festival.

Door de droogte van de afgelopen tijd ligt het veld er mooi bij, een beetje droog maar gelukkig geen drassige ondergrond.

Op de laan voor het park begon dinsdag duidelijk te worden dat er iets ging gebeuren. Vrachtwagens werden gelost door kleine wagentjes die af en aan reden.

Langs de wandelpaden in het park werd zelfs het onkruid weggehaald, kan geen toeval wezen 🙂

Dinsdag was er opeens al veel meer leven in het park en was er zelfs een klein open lucht kantoortje ingericht.

Er werd net begonnen met de opbouw van podium 1

Happy moest even wennen aan alle drukte. Vandaag ging het nog wel,  maar je kan als hondenbezitter de komende dagen beter even de andere kant van het park nemen en je hond aan de lijn laten, want er gaan steeds meer wagentjes met materialen rijden.

Het veld waar podium 2 en de markt gaan komen waren nog helemaal leeg.

Wat is er heerlijker dan op je gemak alle drukte af te loeren.

Of zou hij denken ik ga vast liggen dan heb ik plek met zicht op het podium 🙂

Het opbouwen is hard en lang werken, daarom wordt er in keuken gezorgd dat iedereen op tijd te eten krijgt.

Totaal werken er ruim 300 vrijwilligers mee aan Werfpop, waarvan de meesten uiteraard op zondag. Ook zondag wordt er in het backstagedorp gekookt voor alle vrijwilligers en bands. Dan heb je wel wat pannetjes en schaaltjes nodig.

Altijd een hele klus de opbouw van het grote podium.

Het voordeel van 37 jaar een festival organiseren met een grote groep vaste vrijwilligers is dat je niet iedereen alles opnieuw hoeft uit te leggen en veel mensen al weten wat waar naartoe moet.

Ook een voordeel is dat Werfpop alles al een keer meegemaakt heeft en daarom alleen met goede materialen werkt zoals bijvoorbeeld achter het podium stalen rijplaten om het gras te beschermen.

Nou ja alles meegemaakt,………………..nee er is dit jaar een heel spannend nieuwtje. Werfpop gaat over op Ecoglas, een experiment om voor ongeveer 25.000 bezoekers niet in wegwerp, maar in duurzame hard plastic glazen te schenken. In het park is de afgelopen weken speciaal onder de grond een persleiding aangelegd, want die tienduizenden glazen moeten wel gespoeld worden. Per glas wordt statiegeld van een half muntje gerekend, na afloop kan je het glas weer inleveren en krijg je het statiegeld terug. Nog beter is om na afloop je glas te doneren aan Werfpop, waardoor een nog mooier festival mogelijk wordt.  Maandag hoop ik te kunnen vertellen dat de proef geslaagd is.

Er wordt overal hard gewerkt en een van de minder leuke, maar wel heel belangrijke klussen is het afhekken van het park en het festivalterrein.

Zondag om 13:00 uur gaan de hekken open en ziet het er binnen korte tijd ongeveer zo uit.

Als het mogelijk is dan offer ik mij, ondanks mijn hoogtevrees, ook dit jaar wel weer op om dit plaatje te maken.

Werfpop is gratis toegankelijk in De Leidse Hout in Leiden. Kijk voor het volledige programma op de site van Werfpop en houd voor het laatste nieuws ook de Werfpop facebookpagina in de gaten.

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 5 juli 2018 - 8:58

Ik hoop dat er een hoop donatieglazen binnenkomen, want zo’n mooi evenement verdient natuurlijk wel wat extra sponsorgeld. Ziet er goed verzorgt uit daar.

Love As Always
Di mario

Reply
Sjoerd 5 juli 2018 - 9:49

Je hebt er een leuke fotoserie van gemaakt, dat wordt komend weekend genieten.

Reply
rietepietz 5 juli 2018 - 22:00

Ze hebben er prachtig weer bij.Wat een mooi initiatief voor die plastic rommel dat móet gewoon slagen

Reply
Nicky 7 juli 2018 - 23:39

Wat een klus elke keer! Goed idee die glazen!

Reply

Plaats een reactie