Home Leiden Vanmiddag opent Leiden Culinair, ik keek even bij de opbouw

Vanmiddag opent Leiden Culinair, ik keek even bij de opbouw

door Emile van Aelst

Donderdagmiddag om 17.00 uur opent Leiden Culinair en kunnen we weer 4 dagen lang genieten van de lekkerste gerechten gemaakt door Leidse restaurants. Na jarenlang op de Garenmarkt gestaan te hebben en vorig jaar een eenmalige uitstap naar de Kaasmarkt, staat dit jaar Leiden Culinair op het Lammermarktplein aan de voet van Molen de Valk.

Het bestuur van Leiden Culinair heeft er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen op deze nieuwe locatie. Tijdens een van de laatste vergaderingen proostten ze vast op de goede afloop.

Tijdens die vergadering hoorde ik ook een paar nieuwtjes over de opening vanmiddag. Het programma 24Kitchen komt donderdagmiddag met 3 foodtrucks opnames maken voor hun Foodtruck Challenge. Deelnemers als Babel, Soundos, Lange Frans, Pauline Wingelaar en Anouk Hoogendijk zetten vanmiddag hun beste beentje voor om de lekkerste worsten te maken. Topkok Julius Jasper beoordeelt de verrichtingen van de BN-ers. Deze extra televisie-aandacht is natuurlijk ook een reden om op te proosten 🙂

Maandagmiddag ging ik even kijken naar de opbouw op het toen nog bijna lege plein.

Het blijkt dat de oppervlakte vrijwel geen verschil maakt met de Garenmarkt. Voor mijn gevoel toonde de Sponsorlounge groter dan vorig jaar, niets was minder waar hij is exact dezelfde grootte.

Het zag er woensdagmiddag allemaal al een stuk voller uit en er werd hard gewerkt om alles voor vanmiddag in orde te krijgen.

In het midden komt de grote bar en het terras en aan de zijkanten komen rondom de uitgiftepunten van de restaurants.

Die BN-ers bij de opening zijn leuk natuurlijk, maar veel belangrijker zijn (in mijn ogen) de gerechtjes van de Leidse restaurants en wie daar de juryprijs in de wacht gaat slepen. De jury wordt dit jaar onder meer gevormd door de winnaar van Masterchef, Frederik van Emstede samen met Marno Langbroek en Marieke Walenkamp. Daarbij wordt donderdagmorgen nog een extra jurylid bekend gemaakt die gekozen is uit de stemmers van de Leidse Etalagewedstrijd.

De Sponsorlounge ziet er nu al weer prachtig uit, All Class Kitchen Art Events legt de komende dagen de gasten in de sponsorlounge culinair in de watten.

Ik hoorde woensdag dat er nog enkele VIP arrangementen te koop zijn, dat zijn tafels voor 8 personen waar je een volledig diner voorgeschoteld krijgt.

De komende dagen is er uiteraard volop muziek met onder andere de band Jewelste na afloop van de Peurbakkentocht en Captain midnight op zaterdagavond het hele muziekprogramma lees je onder deze link.

Leidenaren zullen lopend of met de fiets komen, maar voor mensen van buiten Leiden is het gelijk een mooie gelegenheid om eens in de diepste parkeergarage van Nederland te parkeren die onder het festivalterrein ligt. Je stapt de parkeergarage uit en loopt zo het festivalterrein op.

Er werd woensdag nog hard gebouwd, maar vanmiddag om 17:00 uur staat alles op zijn plek en kunnen we 4 dagen genieten van Leiden Culinair.

In de fotoslideshow en het filmpje nog wat beelden van de opbouw.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 21 juni 2018 - 7:04

als ik je foto’s zo bekijk, dan hebi k wel het idee dat het in de buurt van de molen wordt gehouden.

Love As always
Di Mario

Reply
Sjoerd 21 juni 2018 - 12:31

Dat is een compleet dorp daar. Dat 24 kitchen aanwezig is had ik al ergens gelezen.

Reply
rietepietz 21 juni 2018 - 12:40

Dat wordt groot aangepakt, je zou er bijna “Leienaar voor worrre ” 😉

Reply
logbankje 21 juni 2018 - 20:13

Leiden Culinair, dat staat voor succes, zeker als je de nieuwtjes hoort.
Zit je ook in de Sponsorlounge? Hans

Reply
Nicky 24 juni 2018 - 14:44

Mooi, zo bij die molen!

Reply

Plaats een reactie