Home Leiden 18e BDO Haringparty weer druk bezocht en heel sfeervol

18e BDO Haringparty weer druk bezocht en heel sfeervol

door Emile van Aelst

Sorry voor alle niet haringliefhebbers, maar vandaag alweer een blog over een haringparty. Het is natuurlijk de week van de haringparty’s dus je ontkomt er niet aan 🙂 Een van de oudste en bekendste Leidse haringparty’s is de party van BDO accountants en belastingadviseurs. Hoe ik zo goed weet dat dit de 18e party is, simpel ik hoef alleen maar naar het jasje van Eddy Staas te kijken.

Eddy is van begin af aan de grote man achter de BDO haringparty’s en een beetje goede accountant houdt alles heel nauwkeurig bij. Vandaar dat er elk jaar een haring bij geborduurd wordt op zijn colbert zodat hij precies weet hoeveel party’s hij georganiseerd heeft.

De party wordt op een groot half overdekt terras achter het kantoor gegeven. Missen kan je het nooit zolang je maar de looproute volgt 🙂

BDO had geluk met het weer, de hele dag was het bewolkt, maar tegen half 5 brak de zon door.

Behalve haring, corenwyn, een aparte wijnstand en bier was er ook een bierproeverij georganiseerd door brouwerij Leidsch Bier.

Brouwerijeigenaar JW Fukking gaf de gasten uitleg over de verschillende Leidse bieren.

Een DJ en saxofonist zorgden voor sfeervolle (achtergrond) muziek.

Je komt natuurlijk de laatste dagen veel mensen tegen op de diverse haringparty’s. Wie je eventueel gemist heb kom je dan alsnog vrijwel zeker bij deze party tegen, zoals bijvoorbeeld Miep en Menno Smitsloo.

Hoofdredacteuren onder elkaar, Oscar Middeldorp van Into Business en Gerda Schukking hoofdredacteur Leven Magazine.

Oscar Meyrink partner bij Bunnig en Partners in gesprek met Oscar Middeldorp Into Business, Chris de Waard oprichter/directeur Sleutelstad FM en Sander Pardon uitgever Leven Magazine en dan neem ik ook nog eens een foto. Hoeveel persaandacht wil je hebben 🙂

Arno de Jong (midden) bedrijfsleider van de Sligro Leiden was dolblij met alle complimenten die hij kreeg op de door hem geleverde haring en gaf zelf het goede voorbeeld door regelmatig bij beide haringkramen een harinkje weg te happen.

Arno had aardig uitgepakt, naast de haring leverde hij ook de oesters. Schoonmaken van oesters is een kunst op zich, behalve de vestigingskok van Sligro Leiden had hij ook Arno Struis, de wereldkampioen oestersteken meegenomen.

Wat Arno niet geleverd had was de friet van Karels Bio Friet. Bij de wagen stonden vrijwel constant lange rijen te wachten op een patatje.

BDO maakte ook dit jaar de naam van mooiste haringparty weer waar.

In de fotoslideshow/filmpje nog een aantal beelden van deze grootste haringparty van Leiden. Voorlopig even geen haringparty’s meer, maar het lekkere eten gaat door met dit weekend Leiden Culinair en de Lakenfeesten 🙂

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 21 juni 2018 - 7:03

Jammer.. die uitnodiging had ik gemist, Misschien moet je die de volgende keer even wat duidelijker doorgeven 😉

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 21 juni 2018 - 12:25

Goh, dat mogen ze hier ook wel eens doen. Morgen toch maar weer eens even langs de viskraam.

Reply
Nicky 24 juni 2018 - 14:41

Dat ziet er goed uit.. Dat jasje van Eddy is geweldig!

Reply
Dwarsje 25 juni 2018 - 16:55

Geen 28 maar 18 haringen op zijn jasje..typefoutje vermoedelijk. Leuk feestje met oesters!

Reply

Plaats een reactie