Home 3 October/Leids Ontzet Veiling tijdens haringparty van het 3 October Gilde bracht € 15.000,00 op voor de gehandicaptentour

Veiling tijdens haringparty van het 3 October Gilde bracht € 15.000,00 op voor de gehandicaptentour

door Emile van Aelst

Jarenlang hoopte hij ooit eens het vaatje haring tijdens de veiling van het 3 October Gilde te kunnen kopen. Gisteren was het zo ver en wist een dolgelukkige Jaap Ente van Gils, directeur van Euronet Autoruiten, het vaatje op de kop te tikken.

De opbrengst van de veiling tijdens de Haringparty van het 3 October Gilde wordt elk jaar gebruikt voor een van de 3 October evenementen. Zo werd er al eens een 3 october kinderfeest op de daktuin van het LUMC georganiseerd en vorig jaar werd het geld gebruikt voor de gehandicaptentour langs diverse instellingen voor mensen met een beperking. Ook dit jaar wordt de opbrengst gebruikt voor de gehandicaptentour en lieten Evenementen Commissieleden Thea van Kooperen en Corrie Boehlee duidelijk zien hoe blij ze waren met deze € 15.000,00.

Veel Leidse bedrijven en ondernemers hadden kavels beschikbaar gesteld voor de veiling. Voor het eerst dit jaar was er naast de veiling ook een verloting met tientallen geweldige prijzen.

Ruim honderd gasten waren naar de Haringparty op het terras van Koetshuis de Burcht gekomen.

Het personeel liep af en aan met schalen haring.

En voor die enkeling die (ik kan het bijna niet geloven) geen haring lust waren er ook nog bitterballen, kipnuggets en patat.

De veiling werd geleid door Gilde voorzitter Gerda Schukking en Rudo Slappendel van RudeBoy Media trad op als veilingmeester.

Vrijwel elk jaar een van de eerste en graag gewilde kavels was een plekje in de 3 October Gilde koets in de grote 3 Octoberoptocht.

Met het tegenvallende weer van de afgelopen dagen is een weekje Spanje natuurlijk nooit weg.

Mocht je Trudy en Simon Hamerling eerdaags missen, dan weet ik waar ze zitten.

Dat Jochem Myjer populair is dat weten we, er werd dan ook met alle gemak € 450,00 geboden voor 2 kaarten.

Bij administratiekantoor Bunnig en Partners houden ze wel van een feestje, vandaar dat ze eerdaags een keer op een zaterdag of zondag lekker gaan genieten van een Champagnebrunch.

Uiteraard waren er diverse bestuurs- en commissieleden van de 3 October Vereeniging aanwezig, zoals voorzitter Rik Kamps met Daan van der Zon, Guido Marchena en Bettina van Klaveren.

Bij Teekens Karstens advocaten-notarissen zien ze het uiteraard altijd heel scherp. Toch kan je altijd nog verbeteren dacht kandidaat notaris Kim Remerij en bood op deze leesbrillenbox.

Op vrijwel alle kavels werd goed geboden.

Doet ze het of doet ze het niet 🙂

Natuurlijk laat Marlies Haazebroek zonder problemen haar haring naar binnen glijden.

Het grote klapstuk is natuurlijk de veiling van het vaatje haring.

Er werd direct al goed geboden op het vaatje, maar op een gegeven moment wordt het moeilijker. Rudo en Gerda vroegen zich hardop af of er nog overboden zou worden.

Natuurlijk werd er nog overboden en kon uiteindelijk een dolgelukkige Jaap Ente van Gils € 4.000,00 armer, maar een vaatje haring rijker tevreden terug naar Hazerswoude fietsen:-)

Aan het eind van de Haringparty kon voorzitter Gerda Schukking trots melden dat er vanmiddag € 14.800,00 opgehaald was. Dit bedrag werd door een van de aanwezige ondernemers aangevuld tot € 15.000,00.

Ondertussen waren de nummers op de loterijprijzen geplakt en kon iedereen zijn prijzen uitzoeken.

Degene die de 3 dikke fotoboeken ‘Leiden binnen de Singels vroeger en nu’ heeft aangeboden kan gerust zijn, ze hadden op geen betere plek terecht kunnen komen. Ik zit al de hele dag te genieten.

Het bleef nog lang gezellig op het terras van het Koetshuis en het Gilde kon terugkijken op een geslaagde veiling en Haringparty.

In de fotoslideshow, met daaronder het 3 Octoberlied van Tartuffe, meer sfeerfoto’s van de Haringparty.

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Dwarsje 20 juni 2018 - 1:05

Zo zie je maar voor geld is alles te koop bla bla

Reply
די מריו 20 juni 2018 - 10:29

Fijn hoor.. ik heb meteen weer zin in een haring. Goed dat het goede doel weer geholpen is. Jij zult voorlopig wel niet aan loggen toe komen met die mooie boeken.

Love As Always
di Mario

Reply
rietepietz 20 juni 2018 - 13:10

Ik ben zo’n uitzondering die dan toch voor de bitterballen zou gaan,

Reply
Sjoerd 20 juni 2018 - 17:01

Doe mij ook maar zo’n vaatje… Jammie.

Reply
Nicky 24 juni 2018 - 12:14

Mooie opbrengst! En ja, hoor… Doe mij maar een bitterbal!

Reply

Plaats een reactie