Home Centrum Stem welke etalage de mooiste Lakenfeesten sfeer heeft en verdien een plek in de jury van Leiden Culinair

Stem welke etalage de mooiste Lakenfeesten sfeer heeft en verdien een plek in de jury van Leiden Culinair

door Emile van Aelst

Na jarenlange afwezigheid heeft Leiden weer een etalage wedstrijd. Leidse ondernemers doen vrij weinig om hun etalages aan te passen aan de Leidse sfeer of evenementen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk zoals bijvoorbeeld; Voskuil, Nico van der Horst en destijds Haar Gangetje die in de aanloop naar 3 Oktober altijd Leidse etalages maken.

De site Leiden Shopping en het Centrum Management hebben samen de draad van een etalagewedstrijd weer opgepakt. Om de winkeliers een steuntje in de rug te geven konden zij onlangs een etaleer workshop volgen. De workshop werd gegeven door Esther Blankensteijn en Jacqueline van Beek. Esther was destijds verantwoordelijk voor de pop-up winkel in het voormalige V&D, richtte in 2016 de Kerstmarkt in en is tegenwoordig projectcoördinator van Hudson’s Bay waar zij de etalages voor haar rekening neemt.

Deze foto en die  hierboven zijn archieffoto’s in 3 oktobersfeer, maar voor deze etalagewedstrijd werd er uiteraard iets anders gevraagd.

Het ging nu om de Lakenfeesten. Na afloop van de workshop kregen de deelnemers 2 lakens mee in de kleuren rood en wit, waarmee ze direct aan de slag konden. Ze mochten doen wat ze wilden met de lakens, dus verknippen was ook een optie.

De tip die Esther en Jacqueline hadden meegegeven was, maak groepjes en less is more, dus prop niet al je artikelen in de etalage.

Zaterdagmiddag liep ik met Marleen Hoogendoorn en Marcel van Schooten van Leiden Shopping, Monique IJsselsteijn van het Centrum Management, Stadsfotograaf Patricia Nauta en Esther Blankensteijn een rondje langs de deelnemende winkels.

Wij hebben onze voorkeuren kenbaar gemaakt en die wordt tijdens de Peurbakkentocht bekend gemaakt, maar voor het winkelend publiek is er ook iets te moois te winnen als je je stem uitbrengt.

Het publiek kan tot en met 20 juni haar stem uitbrengen welke etalage zij het mooist vinden. Heb je gestemd op de etalage die ook de jury heeft uitgekozen, dan maak je kans om jurylid te worden bij Leiden Culinair. De jury van Leiden Culinair bestaat uit Frederick van Emstede, de winnaar van Masterchef, Marno Langbroek en Marieke Walenkamp. Als je stemt heb je kans om samen met hen donderdag bij alle deelnemende restaurants van Leiden Culinair te proeven en de winnaar aan te wijzen.

Door de spiegelingen tijdens de zonnige zaterdagmiddag was het soms wat moeilijk om goede foto’s te nemen, daarom als je kans hebt loop ook eens een rondje door de stad en geniet van de vaak originele etalages.

Dit was de eerste keer dat de draad weer opgepakt is, maar over een vervolg wordt al nagedacht. Stemmen kan je door op deze link te klikken. In de fotoslideshow nog een aantal willekeurige foto’s van etalages.

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 18 juni 2018 - 10:23

Ik zie alleen maar leuke dingen, voor mij heeft iedereen gewonnen die meedoet.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 18 juni 2018 - 12:49

Je kunt alleen maar winnen als je meedoet. Ik doe niet mee, stel je voor dat ik zou winnen…

Reply
logbankje 18 juni 2018 - 17:15

Voor mij wat lastig vanuit Amersfoort, maar ik ga op Emile zijn kennis af.
Iedereen doet zijn best om de eerste te worden. Hans

Reply
rietepietz 18 juni 2018 - 18:58

Ik denk nog met weemoed terug aan de etalagewedstrijden vroeger rond Sinterklaas tijd.

Reply
Anne 19 juni 2018 - 7:42

Leuk Emile! Allemaal mooie etalages!

Reply
Nicky 24 juni 2018 - 11:48

Lijkt me nog best lastig.. Het etaleren én het kiezen.

Reply

Plaats een reactie