Home Regio Gezellige eerste Haringparty bij De Hollandsche Tuyn in Leiderdorp

Gezellige eerste Haringparty bij De Hollandsche Tuyn in Leiderdorp

door Emile van Aelst

Het begint ondertussen traditie te worden dat een aantal Leiderdorpse ondernemers samen met café- restaurant De Hollandsche Tuyn de eerste Leiderdorpse ( ook een beetje Leidse 🙂 ) Haringparty geven.

Direct om 18:00 uur begon de straat voor de Hollandsche Tuyn al vol te lopen.

De mensen van Hartevelt Vis uit Katwijk waren druk bezig met het schoonmaken van de Hollandse Nieuwe.

Haring moet zwemmen, dus kan je het beste vast een bodempje vocht in je maag hebben.

Gewoon lekker doortappen voor Saskia en haar team.

Even een foto van de sponsors die het ook dit jaar weer mogelijk maakten.

Ik mis iets op de foto,……………..ja natuurlijk de eerste haringen waren voor de organiserende sponsors. Ik ga ze toch even noemen, want ze flikken het toch maar weer elk jaar. Barendse Loodgietersbedrijf-Ron en Ronald en Corneel Barendse, Willem Bloemendaal, Euronet Autoruiten-Jaap Ente van Gils, Chalant Ict –Joost Overdevest, Hallo Jumbo-Peter de Jong, Randstad Electrotechniek- John Verhoogt, Zetacom Telefonie-Dick Dompeling en De Hollandsche Tuyn-Saskia van der Lugt en haar team.

Ondanks dat de Leiderdorpse Stierenbrug is afgesloten hadden toch veel Leidenaren de weg naar Leiderdorp kunnen vinden, zoals bijvoorbeeld Chris Verplancke die in druk gesprek was met de enige echte Leiderdorpse journalist Frans Brocken.

Er werd in rap tempo schoongemaakt. Ik blijf het mooi vinden om naar te kijken als ze razendsnel aan het schoonmaken zijn.

Oud international en voormalig Feyenoordspeler Wim Rijsbergen en Jaap Ente van Gils hadden het vast niet over het Nederlands Elftal, anders kan je niet zo vrolijk zijn.

Leiderdorp wil nog niet veel weten over samenwerking met Leiden, maar toch nodigde Claas Griffioen burgemeester Laila Driessen uit voor de Haringparty van het 3 October Gilde komende maandag en Laila Driessen nodigde Claas en mij uit voor het Doeshaven Concert op 6 juli.  Ach je moet ergens beginnen 🙂

Happen, drinken en gezelligheid zijn de 3 grote ingrediënten van een geslaagde haringparty en daar ontbrak het zeker niet aan.

Het bleef nog lang gezellig druk en de organisatoren konden terugkijken op een geslaagde Leiderdorpse Haringparty.

In de fotoslideshow nog een aantal sfeerfoto’s van deze gezellige party met daaronder het Hi Ha Haringlied 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 15 juni 2018 - 7:03

Ik heb hem ook al op. Zelfs al van twee verschillende visboeren, je moet toch vergelijken 😉 Ik vind hem weer heerlijk, maar ik vind haring altijd wel lekker. Mits de kwaliteit maar goed is, maar dat snap je.

Love As Always
Di Mario

OT… blijkbaar werken mijn cookies niet goed als je niet inlogt, ik ben nog aan het kijken of ik dat voor elkaar krijg. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw browser bij afsluiten alle cookies wist. (dat heb ik ook) Dan doet hij het alleen onthouden als je ingelogd bent.

Reply
Yova 15 juni 2018 - 9:11

Haring ben ik dol op. Maar nog niet geprobeerd met nieuwe haring. Misschien morgen proberen. Visboeren zijn zo verschillend. Het klopt wel. Lekkerbekken en kibbeling vind ik ook lekker. Leuke foto’s.?

Reply
Sjoerd 15 juni 2018 - 11:26

Ik ben een echte haringliefhebber, maar ik heb er nog gene geproefd… helaas.

Reply
rietepietz 15 juni 2018 - 19:07

Niet mijn party, maar Henk heeft al een harinkje weg gehapt, gewoon zoals het hoor , aan het staartje!

Reply
Nicky 21 juni 2018 - 9:57

Brrrr. Dat lust ik écht niet! Maar het feestje dat er bij hoort was wel gezellig, zo te zien.

Reply

Plaats een reactie