Home Leiden Studentensociëteit Minerva organiseerde weer een gezellige Leidenarenborrel

Studentensociëteit Minerva organiseerde weer een gezellige Leidenarenborrel

door Emile van Aelst

Het was een drukke zondag, met onder andere de  open dag van de hulpdiensten, RRRollend Leiden, feest op de Haarlemmerstraat en last but not least de Leidenarenborrel van Minerva. De sociëteit zette deze zondag weer haar deuren open voor rondleidingen door het gebouw en een gezellige borrel op het dakterras.

Direct om 16:00 uur begon het dakterras vol te lopen met Leidenaren en Minervanen.

Vroeger was Minerva een gesloten bolwerk waar Leidenaren geen idee van hadden wat er binnen gebeurde en hoe het eruit zag. Tegenwoordig is de sociëteit steeds vaker voor niet studenten open zoals bijvoorbeeld bij De Slag om Leiden afgelopen april, de Kerstfair voor de Florentina Foundation of in verkiezingstijd politieke avonden.

Voor wie dat wilde waren er rondleidingen door het gebouw waarbij deuren open gingen die normaal voor niet leden gesloten zijn.

Vroeger waren er ook Leidenarenborrels, maar daar kwam in een grijs verleden de klad in en werden nooit meer georganiseerd. Vier jaar geleden werd de draad weer opgepakt en niet zonder succes, elk jaar is het weer gezellig druk en heeft iedereen het naar zijn zin. Het jazztrio van drummer Sven Rozier zorgde voor gezellige achtergrondmuziek.

Minerva Praeses Ivo Dorresteijn heette iedereen welkom en was blij dat weer zoveel Leidenaren naar de borrel gekomen waren.

Even rondkijken wie er ongeveer allemaal zijn.  Stamgast Carel Poelijoe met Zwarte-, nou ja Roetveegpiet Nico Rijsbergen.

Voor iemand het verkeerd begrijpt Carel is geen stamgast bij Minerva, maar hoort bij De Stamgasten net zoals zijn broer Ruud die elk jaar in de prijzen vallen bij de Peurbakkentocht tijdens de Lakenfeesten. Maar even duidelijk blijven, Carola de Vogel heet zo en kan niet vliegen, maar Daaf Sloos is wel mister Leidse Rederij 🙂

Gerry van Bakel, Reanne van Kleef en Chris de Waard waren er namens Sleutelstad.

Ondernemend Pieterswijk was onder andere vertegenwoordigd door kapper Eric en Adrienne Hoppezak van Nederlands bekendste kleding verhuurder. Wel beetje triest die lege glazen.

Kijk dat is beter , proost.

Lekker genieten van uitzicht.

Het bleef nog lang gezellig op het dakterras en iedereen is het erover eens dat, in elk geval in Leiden, studenten en niet studenten heel goed samengaan tegenwoordig.

In de fotoslidehow/filmpje nog wat beelden van de Leidenarenborrel 201.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 6 juni 2018 - 8:06

Haha, af en toe tussendoor een goed glas bier hoort erbij…

Reply
rietepietz 6 juni 2018 - 19:24

Tja, studenten zijn nét mensen hé! 😉

Reply
Hans 6 juni 2018 - 20:11

Studenten en een borrel gaan wel samen, het toilet staat klaar. Hans

Reply
Renesmurf 6 juni 2018 - 23:41

Ja, als niemand het meer organiseert dan komt er niks van, gelukkig zijn er nu weer liefhebbers genoeg!

Reply
Nicky 10 juni 2018 - 20:16

Prima weer voor een borrel op het dak.

Reply

Plaats een reactie