Home Leiden 13e Leidse Toetertoer luid toeterend door de regio

13e Leidse Toetertoer luid toeterend door de regio

door Emile van Aelst

Veel mensen in de regio zullen zich afgevraagd hebben waar al dat getoeter vandaan kwam vanmorgen. Alweer voor de 13e keer organiseerden Lions Club Leiden Oude Rijn en VTV Leiden (vrijetijdscentrum voor mensen met een beperking) de Toetertoer voor de deelnemers van VTV Club 58 in Leiden. Er werd gestart en en geëindigd bij het Valkenburgsmeertje.

Ruim een half uur later dan gepland kwamen de politiemotoren in zicht en daarmee ook de stoet van 60 trucks en ruim 90 deelnemers van VTV Leiden.

De stoet was luid toeterend de hele streek doorgereden en ik had voor ik naar het eindpunt ging ze eerst gefilmd bij hun doorkomst op de Willem de Zwijgerlaan in Leiden.

Ik dacht snel naar het Valkenburgsmeertje, maar later bleek dat ik alle tijd had. Ze hadden dit jaar duidelijk heerlijk rustig gereden.

Zal je altijd zien, net op het moment dat de stoet wagens aankomt passeert het stoomtreintje en staat alles stil.

Lachen deze jongen viel mij tijdens het filmen op de Willem de Zwijgerlaan ook al op met zijn vingers in zijn oren. Bij het Valkenburgsmeertje had hij ze er nog in 🙂

Hee kijk nou Dennis, een oude bekende van de timmerclub, hij vertelde mij later vol trots dat hij nu in zijn vrije tijd bij de draaiorgels werkt. Ik weet het nog, daar is hij helemaal gek van.

Je zag duidelijk dat zowel chauffeurs als deelnemers waanzinnig genoten.

Ook mijn favoriete Digros cassière reed mee.

Er werd heel wat afgezwaaid naar de vrachtwagens.

Niet alleen kinderen die zwaaiden, nee ook journalisten zwaaiden vrolijk mee 🙂

Uiteraard ook weer veel wagens van Stedelijk Beheer van de gemeente Leiden.

Mooi gezicht al die trucks op het parkeerterrein.

Een harinkje na afloop gaat er altijd goed in. Binnen bij Brasserie Buitenhuis waren er ook nog krentenbollen en broodjes kroket voor de deelnemers.

Bijna elke Leidenaar kent Hans wel, en Hans kent ook iedereen. Al voor hij mijn camera zag begon hij al aan te geven op de foto te willen.

Etende mensen zet je meestal niet op de foto, maar ik kwam echt niet langs Hans voordat ik een foto had genomen.

Dat hondjes slim zijn hoef ik niet uit te leggen, deze twee hielden van onder de tafel alles in de gaten . Je weet nooit of er iets valt.

Binnen was er bijna geen doorkomen aan, en als ik zeg dat het een leuke foto is dan is het ook een leuke foto. Gelukkig was ze het met me eens 🙂

Voor iederen was er een mooie medaille als aandenken aan de 13e Leidse Toetertoer.

Helaas kon de rit met de stoomtrams vanwege de opgelopen vertraging tijdens de rit niet doorgaan, omdat de taxi’s en busjes al aan kwamen rijden. Er was nog maar net aan tijd om de groepsfoto te maken. Voordat je iedereen bij elkaar en op de juiste plek hebt duurt even.

Toch weer gelukt net voor iedereen weer terug naar huis moest.

Hieronder een aantal foto’s en filmpjes van de aankomst bij het Valkenburgsmeertje.

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

Hans 2 juni 2018 - 23:33

Denk dat de Leidse Toetertoer goed is ontvangen.
Heel veel mensen een onvergetelijk dag, wat een feest.
Op je YT filmpje begrijp ik wel waarom hij zijn oren dicht stopt. Hans

Reply
Yova 3 juni 2018 - 7:02

Toetertoer is heel leuk om te doen. Het was feest geweest. Toeter is zeker behoorlijk hard zeg. Ik kan wel voorstellen oren dicht houd. Leuke filmpje.

Reply
די מריו 3 juni 2018 - 11:33

Ik snap dat dat je favoriet is, ik denk dat ik daar ook tegenwoordig mijn spullen ga halen. Al is het wel een eind fietsen.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 3 juni 2018 - 13:55

Heerlijk voor die mensen, die hebben echt eens een keer een dagje uit…

Reply
rietepietz 3 juni 2018 - 16:52

Wij hebben hier een variant op motoren, óók altijd een feestje ! Genieten hoor maar die man met z’n vingers in de oren begrijp ik helemaal.

Reply
Nicky 8 juni 2018 - 14:32

Hartstikke leuk!

Reply

Plaats een reactie