Home Leiden ZZ Leiden Basketball sloot in de Hometown Lounge met spelers, fans en bestuur seizoen 2017-2018 af

ZZ Leiden Basketball sloot in de Hometown Lounge met spelers, fans en bestuur seizoen 2017-2018 af

door Emile van Aelst

Tijdens een gezellige avond in de Hometown Lounge van ZZ Leiden werd donderdagavond het seizoen 2017-2018 afgesloten. Voor de fans de kans om nog een keer met de spelers van dit seizoen op de foto te gaan.

Nog een keer alle handtekeningen van het team verzamelen en als je geen basketbal bij je hebt dan gebruik je toch je shirt.

Rolf Marcelis en Michael Breel keken samen met Worthy de Jong ook nog even terug op het seizoen.

Bestuurslid Henriëtte van Baalen is niet alleen bij alle wedstrijden aanwezig, maar ook altijd oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van de spelers.

Spiekert Martin Hooymans vroeg iedereen even dichterbij te komen om een aantal mensen te bedanken en even terug te kijken op het afgelopen seizoen.

Voorzitter Marcel Verburg blikte terug op het geweldige seizoen. Natuurlijk is het jammer dat Donar net even te groot was om in de finale van de landstitel uit te schakelen, maar niemand had aan het begin van het seizoen zo’n mooie tweede plaats verwacht.

Het Leidse publiek is echt de 6e man bij de wedstrijden, het was ook dit jaar bij de andere teams in het land weer opgevallen wat een geweldig trouwe en enthousiaste schare fans ZZ Leiden heeft.

Spiekert Martin zette daarna een aantal van de vele vrijwilligers en medewerkers in het zonnetje.

Hierna werden nog één keer dit seizoen alle spelers aangekondigd en naar voren gehaald.

Elke speler kwam onder luid applaus naar voren.

Als laatste werd hoofdtrainer Paul Vervaeck naar voren gehaald. Voor Paul was dit het laatste seizoen voor ZZ Leiden, hij gaat terug naar België om de Kangoeroes te trainen, op 5 minuten afstand van zijn huis.

De spelers, fans en bestuur bedankten Paul met een langdurig applaus, maar ik denk dat de grootste eer voor Paul was dat de fans massaal inzetten met de tekst, ‘Paul is een Leienaar’. Dat wordt niet zomaar voor iedereen gezongen dan moet je wel iets betekend hebben.

Paul vertelde dat hij in zijn 32 jaar als coach op dit niveau veel heeft meegemaakt, maar dat hij Leiden nooit meer zal vergeten en is gaan houden van de club en de stad.

Na de toespraken werd er uiteraard nog een groepsfoto gemaakt. In het midden clubfotografe Marja van Tilburg, zij legt elke wedstrijd vast, zowel de thuis als de uitwedstrijden, maar staat daardoor natuurlijk zelf nooit op de foto.

De spelers namen na de groepsfoto weer alle tijd om verder te praten met de fans.

Greet Spetter is ook altijd in de weer voor de club, maar wil niet in de picture staan. Nu dus een keer wel 🙂

Natuurlijk werden er nog steeds handtekeningen verzameld.

Waar is een club zonder de ‘stille’ kracht van de vrouwen, vandaar een groepsfoto van een gedeelte van de ZZ Leiden vrouwen met in het midden de vrouw van Paul Vervaeck, die er moeite mee heeft afscheid van de Leidse meiden te nemen.

In de fotoslideshow/filmpje nog wat beelden van de drukke en gezellige seizoensafsluitavond. Op naar seizoen 2018-2019 waarvoor de seizoenskaarten uiteraard al weer te koop zijn en nu nog voordeliger dan over een maand.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 2 juni 2018 - 7:30

En nu maar hopen dat het volgende seizoen net zo mooi wordt.

Reply
די מריו 2 juni 2018 - 7:31

Ik dacht al…. leuke serie foto’s, maar ik mis natuurlijk de vrouwen van. Maar je hebt rekening met me gehouden. Nu is de serie af.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 3 juni 2018 - 16:45

Tweede is zo gek nog niet, dan ben je toch de eerste van de rest?

Reply
Nicky 3 juni 2018 - 23:10

Ik zei al… ‘jullie maken overal een feestje van’.

Reply

Plaats een reactie