Home Leiden Organisatie en vrijwilligers keken tijdens marathonbuffet in Koetshuis de Burcht terug op geslaagde Leiden Marathon 2018

Organisatie en vrijwilligers keken tijdens marathonbuffet in Koetshuis de Burcht terug op geslaagde Leiden Marathon 2018

door Emile van Aelst

De een is er het hele jaar mee bezig, de ander de afgelopen maanden, de volgende afgelopen week of alleen op de marathon zondag. Hoe dan ook zo’n 1000 vrijwilligers zijn tijdens de Leiden Marathon aan het werk en vormen een grote familie met maar één doel, de mooiste marathon ooit voor lopers en publiek neer te zetten. Na afloop van de marathon kwam ook dit jaar weer een deel van de vrijwilligers naar Koetshuis de Burcht om na te praten en te genieten van het marathonbuffet.

Omdat het moeilijk in te schatten is hoeveel mensen komen en op welke tijd, werd het buffet regelmatig aangepast.

Vanaf 17:30 uur kwamen de vrijwilligers vanaf hun posten naar Koetshuis de Burcht.

Het sfeertje is altijd heel gezellig, bij iedereen is de spanning er af en komen de verhalen over de dag los.

Het personeel liep zich behoorlijk de tandjes, maar uiteraard zoals altijd vriendelijk en correct en niets was te veel.

Tjeerd Scheffer, racedirector, keek terug op de dag en bedankte iedereen voor de inzet bij wat je gerust, onder andere qua wisselende weersomstandigheden, de meest bizarre Leiden Marathon ooit kan noemen. In de voorgaande 28 jaren hebben we een toporganisatie opgebouwd. Mede hierdoor is de race niet stilgelegd omdat duidelijk was dat we professioneel bezig waren en op alles voorbereid. In het filmpje onderaan dit artikel verteld Tjeerd hoe een en ander gegaan is deze dag.

Er zijn twee ploegen die altijd als laatste binnenkomen omdat ze nog keihard aan het werk zijn. Dat zijn de opbouw/afbouwploeg en de hekkenzetters. De opbouwploeg kwam even na 20:00 uur binnen.

Speciaal voor deze 2 ploegen was er weer een nieuw buffet neergezet. Koetshuis eigenaar Tom Holswilder is zelf fanatiek recreatieloper en heeft mede daarom een aparte band met de Leiden Marathon en de medewerkers die het mogelijk maken.

Even nadat de opbouw/afbouw ploeg binnengekomen was kwamen ook de hekkenzetters/opruimers binnen.

Na twee dagen hard werken gaan de maaltijd en uiteraard een koud biertje er goed in.

Elke vrijwilliger van de Leiden Marathon is natuurlijk een kanjer, maar vandaag noemde ik op mijn vaste pagina in het Leidsch Dagblad toch nog even speciaal deze 2 ploegen die eigenlijk nooit opvallen omdat ze voor en na de marathon aan het werk zijn en niet op de voorgrond treden.

In het filmpje hieronder het dankwoord van race director Tjeerd Scheffer.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 29 mei 2018 - 22:40

Had ik het gisteren over de 100% winnaars, daar bedoel ik naast de lopers natuurlijk ook deze mensen mee. Ze hebben weer puik werk geleverd.

Love As Always
Di Mario

Reply
Yova 30 mei 2018 - 7:06

Het ziet weer goed uit. Lopers kunnen wat van. Lekker weer om te doen. Deze mensen hebben vast wel heel erg warm gehad. Lekker eten hebben verdiend. Leuke krant om te zien.

Reply
rietepietz 30 mei 2018 - 10:43

Eigenlijk een soort afterparty, zal beslist heel goed rusten zijn na het harde werken.

Reply
Hans 30 mei 2018 - 21:06

Een welverdiend marathonbuffet, zonder organisatie en vrijwilligers staat de marathon stil. Hans

Reply
Nicky 31 mei 2018 - 21:30

Een marathon lopen lukt me niet. Maar een marathon buffet is aan mij wel besteed. Nee, serieus. Dat ze hebben ze wel verdiend!

Reply

Plaats een reactie