Home Leiden Leiden Marathon zorgt zondag voor extra water langs het parcours

Leiden Marathon zorgt zondag voor extra water langs het parcours

door Emile van Aelst

Leiden staat dit weekend weer volledig in het teken van de Leiden Marathon. Mijn Marathonauto staat weer voor de deur en dan weet je, het is zover.

Op het marathonbureau was het vandaag natuurlijk ook topdrukte en werden de laatste startbewijzen nog in orde gemaakt.

De halve inhoud van het marathonbureau wordt verhuisd naar de Pieterskerk die de komende 2 dagen het grote organisatorische centrum is.

Overal stonden nog blokken met communicatiemiddelen die werden opgeladen.

Zaterdag kunnen wandelaars het parcours van de Leiden Marathon wandelen en zaterdagavond start, dit jaar op de Doezastraat, de 5 kilometer Light Run.

Zondag starten er op de 42-, 21- en 10 kilometer ruim 12.000 lopers en die gaan het warm krijgen onderweg.

Volgens de laatste verwachtingen wordt het in de Leidse regio om 14:00 uur, op het heetst van de dag 25 graden. Gelukkig is de luchtvochtigheid laag en staat er in de polder een klein briesje. Hierdoor vallen temperaturen en omstandigheden binnen de normen, maar een team van weerdeskundigen, medici en officials houden van minuut tot minuut de omstandigheden in de gaten.

Het kan in de polder lang, warm en vaak eenzaam zijn, je bent als loper dan al heel blij als er ergens in de weianden een groepje mensen je aanmoedigt.

Ook deze tubaspeler midden op een polderweggetje is een opsteker voor de lopers. Dit jaar is er voor meer muziek op de stille stukken van het parcours gezorgd.

Vanwege de verwachte warmte worden er extra drinkposten langs de route gezet.

Het publiek kan ook meehelpen door nevelschermen te maken. Pak een tuinslang en spuit in de lucht, zodat er een nevelscherm ontstaat, waarbij de loper zelf kan bepalen of hij er wel of niet doorheen loopt. Spuit nooit rechtstreeks op een loper. De brandweer zal ook op diverse plaatsen nevelschermen maken en uiteraard zet ook het Rode Kruis extra mensen in.

Niets wordt aan het toeval overgelaten want in Leiden is de slogan, It’s all about You.

Inderdaad niet alleen de toplopers, maar al die duizenden anderen. Dus ook jij, die eenzame loper die het onderweg heel moeilijk kan hebben.

In Leiden wordt ook de laatste loper niet vergeten en de laatste kilometer door medewerkers, politie, motoren en marathonauto’s luid toeterend begeleid naar de finish.

Het gaat ook dit jaar weer de mooiste marathon ooit worden. Daar doen we als organisatie en 1.000 vrijwilligers ons best weer voor de komende 2 dagen, zodat alle lopers gezond en tevreden terug naar huis gaan.

Omdat ik zelf de komende dagen bijna 24 uur per dag per dag bezig ben, kunnen verslagen misschien een dagje later of alleen in foto’s en filmpjes komen.

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 26 mei 2018 - 6:57

Ik kan alleen maar zeggen succes met alles.

Reply
די מריו 26 mei 2018 - 7:23

Succes, alles ziet er goed uit. Dat moet wel een groot feest worden.Ik ben redelijk in de buurt, iets zuidelijker waar zo’n 50.000 man bij elkaar gezet worden.

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky 26 mei 2018 - 12:38

Poe! Dat wordt zwáár! Het lijkt me overigens helemaal niet leuk om als laatste loper zo euh.. in het zonnetje gezet te worden. 😉

Reply

Plaats een reactie