Home Leiden Djangus winnaar Springpop 2018

Djangus winnaar Springpop 2018

door Emile van Aelst

Springpop kent sinds dit jaar een nieuwe opzet, er is een wedstrijdelement toegevoegd welke band het meest indruk maakt met hun optreden. Niet alleen bandjes uit Leiden maar ook bands buiten Leiden mochten zich inschrijven. Er kwamen 150 aanmeldingen en de jury koos er 6 uit. Winnaar werd de Indie Pop Rockband Djangus. Ik moet het helaas weer een beetje kort houden (maar gelukkig hebben we nog een filmpje 馃檪 ) want er staan morgen nog 3 artikelen te wachten zoals de Japanmarkt, festival bij het Praethuys en de Hofjesconcerten. Door alle drukte miste ik de eerste band Five Minutes Marche en kwam binnen toen de Leidse band Sunday at Eight begon.

Leuke jonge Leidse band die enorm aan de weg timmert en ook nog eens heel muzikaal is. Met alle gemak verruilt de gitarist zijn gitaar voor een orgel.

Er blijven steeds minder gitaristen over want de volgende gaat over op de saxofoon.

The Young River, ook weer een jonge swingende band.

Lekker vrolijke countrymuziek die erg aanstekelijk werkt. Ik zou het geen straf vinden ze eerdaags nog een keer te moeten zien.

Meningen zwaar verdeeld, hoorde de speedrock band G.O.D. nu wel of niet op dit festival thuis. Laat ik het zo zeggen, ik vond ze geweldig, maar ze waren wel hard en vielen daardoor een beetje uit de toon bij de andere bands.

Ik zou ze nog wel eens in een grote zaal of buitenfestival willen zien.

Djangus trad op als voorlaatste band en begon redelijk rustig.

Al snel gingen ze een beetje los.

Na een minuut of tien gingen niet alleen alle remmen, maar ook haren los en pakten ze het publiek volledig in.

De laatste band The Redstone Circus zette mij in eerste instantie op het verkeerde been. Muziek was goed, maar ik vond de bewegingen en uitingen te ingestudeerd. Het lag er voor mij te dik bovenop.

Het gekke was naarmate het concert vorderde begon de show steeds meer bij het optreden te passen en werd mooi en functioneel.

Het mondde uit in een nummer waar de zangeres als pop stond te zingen en dat deed ze verrekte goed, want dat doe je niet zomaar.

De jury riep Djangus uit tot winnaar en ik denk wel een terechte keuze, maar het niveau van de hele avond lag behoorlijk hoog. Ik denk dat Springpop met deze nieuwe opzet een goede weg is ingeslagen en gewoon weer 25 jaar verder kan.

Na de korte fotoslideshow een filmpje en dan kan je zelf bepalen wie de winnaar had moeten worden 馃檪

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

讚讬 诪专讬讜 21 mei 2018 - 10:15

Weer een mooie muziekavond dus. Brengt altijd wel sfeer .

Love As Always
Di mario

Reply
Nicky 21 mei 2018 - 11:17

Het swingt allemaal de pan uit.

Reply
rietepietz 21 mei 2018 - 19:09

Ik weet dat dit soort avonden voor jou ” echt een opoffering zijn”;-)

Reply
Hans 21 mei 2018 - 22:20

springpop, het is er de tijd van het jaar voor. Hans

Reply

Plaats een reactie