Home Leiden Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Leiden gebracht en Legervoertuigen Keep Them Rolling op het Rapenburg

Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Leiden gebracht en Legervoertuigen Keep Them Rolling op het Rapenburg

door Emile van Aelst

Er werd gisteren volop feest gevierd in Leiden met veel optredens, markten en braderieën. Het bevrijdingsvuur werd ook dit jaar weer door lopers van de Leiden Road Runners Club vanuit Wageningen naar Leiden gebracht.

Samen met The Band Of Liberation brachten zij het vuur naar de Doezastraat.

LRRC voorzitter Helga Develing hield een mooie bewogen toespraak over het doorgeven van de vrijheid, zelfs speaker Teun de Reede was er stil van.

Zoals elk jaar was ook nu de burgemeester van zustergemeente Oxford aanwezig. Eigenlijk moet ik gewoon zeggen Jean Fooks, the Lord Major van Oxford was samen met burgemeester Henri Lenferink ook aanwezig.

Henri Lenferink ontstak het vuur en zong aansluitend met iedereen het Wilhelmus.

Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur snel door naar het Rapenburg om te kijken naar de historische voertuigen van Keep Them Rolling.

De meer dan 60 voertuigen stonden overal op het Rapenburg.

Zo’n motorrijder past gewoon goed in deze historische omgeving.

Ik vroeg nog aan een agent, gaan ze hier rechtdoor. Ja hoor meneer die kant op. Ik stond dus keurig op een trappetje van een huis toen ik ze aan de overkant voorbij zag rijden. Ik dacht Gv%$&GVD()&KUT#& of iets van die strekking.

Gelukkig stopten ze op de brug en voegden ze zich daar bij de rest van de voertuigen. Moest wel opeens een paar honderd meter hollen om opnieuw een trapje te vinden met mooi uitzicht op de wagens.

Gelukkig is alles gelukt en heb ik niet voor niets gehold. Morgen een verslag over de braderie op de Doeza- en Herenstraat. Hieronder een korte fotoslideshow en filmpje van het bevrijdingsvuur en de uittocht van Keep Them Rolling.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 7 mei 2018 - 12:04

Mooi is het dat die oude legervoertuigen gekoesterd worden…

Reply
די מריו 7 mei 2018 - 20:11

Blijf het indrukwekkend vinden die oude levervoertuigen.

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky 12 mei 2018 - 16:39

Hahaha! Sorry.. Toch mooie foto’s, Emile!

Reply

Plaats een reactie