Home Leiden Zette wereldkampioen Lornah Kiplagat zaterdag eerste stap naar deelname Leiden Marathon ?

Zette wereldkampioen Lornah Kiplagat zaterdag eerste stap naar deelname Leiden Marathon ?

door Emile van Aelst

Zaterdag was de van geboorte Keniaanse, maar sinds 2003 Nederlandse langeafstandsatleet en meervoudig wereldkampioen Lornah Kiplagat te gast bij de Leiden Road Runners Club. ’s Morgens gaf zij een hardloopclinic aan de leden van de LRRC en beantwoordde tijdens een brunch tal van vragen. Maar,………….ze deed nog iets en dat was niet alleen maar een handtekening in gips zetten.

Het terras van de LRRC heeft een aantal pilaren waar voetafdrukken van grote Nederlandse kampioenen op staan zoals Fanny Blankers-Koen, Gerard Nijboer, Huub Pragt en Kamiel Maase.

Sinds nu (nou ja hij moet eerst nog gebakken worden) zijn daar ook de voetafdrukken van meervoudig wereldkampioen Lornah Kiplagat bij.

Lornah Kiplagat is geboren in Kenia en had de mazzel dat ze opviel met het hardlopen en daar haar beroep van kon maken. Sinds 1999 woont ze in Nederland en sinds 2003 heeft ze een Nederlands paspoort en kwam ook voor Nederland uit bij vele wedstrijden. Ze is uiteraard haar geboorteland niet vergeten en is erg betrokken bij de kansarme kinderen in Kenia die geen onderwijs kunnen volgen. Via de Lornah Kiplagat Foundatuon hoopt zij zoveel mogelijk geld op te halen om kinderen onderwijs te laten volgen en zodoende een kans in de maatschappij te hebben. De opbrengst van de clinic ging dan ook uiteraard naar de foundation.

Op het moment dat ik dat hoor gaan bij mij meerdere bellen rinkelen. Ik kan natuurlijk niet in de schoenen van de Leiden Marathon organisatie staan en al helemaal niet in de sportschoenen van Lornah Kiplagat, maar 1 en 1 moet toch 2 zijn. Ik snap dat Lornah niet meer voor het eremetaal wil lopen in Leiden, maar als kans hebbend recreant moet een 10 0f 21 kilometer toch een leuke uitdaging zijn. Als nu de Leiden Marathon een bijdrage aan de Foundation geeft en Lornah alle kans krijgt tijdens de Leiden Marathon haar Foundation onder het voetlicht te brengen dan is toch 1 en 1 gewoon 2 🙂

Goed verder niet zeuren (of dagdromen) even terug naar zaterdag. Het was natuurlijk geweldig om naast de andere kampioenen nu ook voetafdrukken van Lornah Kiplagat te krijgen. Frans liet niets aan het toeval over en trok zelfs de clubvlag nog even recht.

Lornah had het helemaal naar haar zin, alleen…….. wie maakt er even een fotootje voor me.

Pffffff een WK lopen is bijna minder spannend dan dit.

Lachen best een raar idee dit.

Sta ik zo goed??

Ja hoor helemaal goed, je mag er weer van af 🙂

Alleen nu nog even je initialen zetten.

Ik hoop dat dit de eerste stap was naar een deelname bij de Leiden Marathon op welke afstand dan ook en mocht het zo zijn, dan beloof ik bij deze tegen die tijd een aparte blog te wijden aan de foundation waarin zij mag aangeven wat er allemaal in vermeld moet worden.

In de fotoslideshow nog een aantal foto’s van de eerste stap 🙂

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 16 april 2018 - 13:49

Volgens mij komt dat artikel over die stichting er toch wel. Ik vind dat het best wat extra aandacht mag krijgen.

Reply
rietepietz 16 april 2018 - 19:59

Dat gaat natuur;ijk helemaal goedkomen, ze gaat Leidse Glibbe toch niet teleurstellen!!!

Reply
די מריו 16 april 2018 - 20:28

Dat komt vast wel goed. Dat hoop ik tenminste.

Love AS Always
Di Mario

Reply
Hans 16 april 2018 - 22:55

Lornah Kiplagat kan zeker lopen, net als Blankers-Koen.
Als je het verschil in voetafdrukken ziet is het net of Blankers-Koen platvoeten heeft.
misschien wil Lornah haar krachten sparen voor iets anders. Hans

Reply
Nicky 26 april 2018 - 10:22

Die voetafdrukken vind ik echt afgrijselijk. Maar dat komt gewoon door mijn voeten-fobie (bestaat dat überhaupt?). Wel heel goed dat ze zich inzet voor het goede doel.

Reply

Plaats een reactie