Home Leiden Vlijmscherpe opening van showroom en winkel Koksmes Expert

Vlijmscherpe opening van showroom en winkel Koksmes Expert

door Emile van Aelst

In de tijd dat Roderick Rijsdam zelf nog kok was, wilde hij het liefst werken met de beste messen. Vaak was het een hele zoektocht om de juiste messen te vinden. Dat moet beter en makkelijker kunnen dacht Roderick en begon voorzichtig zelf een beetje een collectie aan te leggen en te verkopen aan collega’s. We zijn nu een aantal jaren verder, Roderick is gestopt als kok en ging zich helemaal toeleggen op de verkoop van koksmessen. Enkele maanden geleden werd zijn droom waar en opende hij zijn eigen winkel, die zaterdag officieel en feestelijk geopend werd.

Bij de meeste openingen zijn er genoeg bubbels en lekkere hapjes, maar een opening met kleine gerechtjes van Leidse topkoks is natuurlijk een heel ander verhaal.

Jack Dambrink verruilde onlangs na bijna 40 jaar zijn kledingwinkel voor zijn grote passie en liet zaterdag ook weer proeven dat het geen slechte keuze geweest is om verder te gaan met zijn BBQ Boys on Tour.

Norbert van Dartel is meer dan alleen kok, hij is ook natuurliefhebber en een culinair kunstenaar. Deze combinatie zorgt voor verrassende gerechten met kruiden en groente uit zijn eigen kwekerij bij Cronesteijn. Niet alleen de smaak, ook hem te zien werken is een culinair feest.

Het is ook een feest om chocolatier Nils  Hendrikse van Soetenso aan het werk te zien.

De winkel ziet er geweldig uit. Mede dankzij Monique van der Meijden, de vrouw van Roderick, is er veel aandacht besteed aan een smaakvolle inrichting waar je ideeën op kan doen voor je eigen eettafel of keukeninrichting.

Achter de winkel is het atelier van Monique waar zij de meest creatieve en originele decoraties ontwerpt en maakt. Eerdaags gaat zij ook beginnen met workshops in haar atelier.

Over workshops gesproken, in de winkel worden ook regelmatig workshops door topslagers of koks gehouden, vandaar is er ook een uitgebreide keukeninrichting.

Veel wijnen in restaurants zijn alleen via de groothandel of speciale wijnhuizen te koop en daardoor vaak voor de particulier onbereikbaar. Bij Koksmes Expert staan een aantal wijnen van Sanders Wijnkopers die in veel Leidse restaurants geschonken worden en nu dus ook voor de particulier te koop.

Buiten waren behalve de koks ook diverse andere demonstraties over bereiden van aparte soorten vlees.

Topslager Gertjan Kiers gaf een demonstratie vlees bereiden voor het de pan in kan.

Geen zorgen het hondje liep nog rustig rond, terwijl Gertjan deze sucadelap aan het bewerken was.

Prachtig om te zien hoe hij van dit bonk vlees 2 mooie grote sucadelappen sneed.

Veel mensen uit de horecawereld waren langs gekomen om Roderick en Monique te feliciteren, ook culinair spindoctor Theor Verplancke vond de winkel een aanwinst voor Leiden en de regio.

Heerlijk zo’n (snoep) winkel voor koks en hobbykoks. Houd de website in de gaten voor de workshops en andere leuke acties die regelmatig gehouden gaan worden. ( na de opening kon je weer gewoon voor de deur parkeren )

Hieronder nog een paar foto’s en filmpjes van de opening.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Sjoerd 16 april 2018 - 12:19

Een echte snoepwinkel voor mij.

Reply
די מריו 16 april 2018 - 20:24

Dat is pas een superwinkel. En dan het vlees erbij en hapjes.

Love AS Always
Di Mario

Reply
Nicky 21 april 2018 - 19:17

Da’s wel wat voor Frank. Prachtige winkel, zeg!

Reply

Plaats een reactie