Home Leiden Eerste Nedernacht in Leiden groot succes

Eerste Nedernacht in Leiden groot succes

door Emile van Aelst

Zaterdagavond maakte Leiden in Gebr. de Nobel kennis met een nieuw festival, dat volgens mij zeker een vervolg gaat krijgen. Tijdens Nedernacht speelden in  beide zalen van Gebr.de Nobel 6 bands voornamelijk covers van bekende Nederlandse bands zoals onder andere Doe Maar, Blöf en De Dijk. Voor de gelegenheid waren de zalen omgedoopt in Armandzaal (kleine zaal) en de grote zaal heette de Herman Broodzaal. Ren even mee van zaal naar zaal, want daar kwam het voor mij een beetje op neer, omdat ik niets wilde missen. De Slechte band opende met eigen repertoire in de Armandzaal.

Voor De Slechte Band een zware avond, allebei de zangers, Frank en Ruud, waren door ziekte verhinderd. Het was even behelpen maar de andere 3 leden, Onno, Joost en Corné brachten het er goed vanaf.

In de grote zaal was ondertussen Upright Piano’s begonnen van Guido Marchena en Jan Stroomer. Zij werden vanavond ondersteund door Nick Boezaard op drums en Bernhard Jobsen op saxofoon.

Jan Stroomer is natuurlijk bij de meesten bekend als de grote muzikale man achter The Stream.

Upright Piano’s speelt covers op verzoek.

Daar werd uiteraard druk gebruik van gemaakt. Ze speelden een uur, maar er werd voor ongeveer 24 uur aangevraagd.

Snel terug naar de Armandzaal waar Skunk optrad met een Doe Maar Tribute.

De zaal was afgeladen vol en de Doe Maar fans kwamen een uur lang goed aan hun trekken.

De inbreng van Zoeterwoudse bands/muzikanten was groot deze avond. De Zoeterwoudse band Ommedijk bracht een voortreffelijk coverprogramma van De Dijk.

Geweldige blazerssectie, die hard aan de bak moest.

Je kan merken dat alle muzikanten veel ervaring hebben opgedaan in eerdere bands. Er staat gewoon een stevige band van rasmuzikanten.

Nu ben ik toevallig fan van De Dijk dus mijn avond kon eigenlijk al niet meer kapot. (in het filmpje onderaan  meer foto’s en filmpjes)

Onderweg een biertje pakken en snel naar de andere zaal voor Los Zand die een tribute aan Blöf bracht. Probleem in die zaal was dat het podium donker was en er voornamelijk met rood licht werd gewerkt en daarbij is fotograferen bijna niet mogelijk.

Jammer dat er zo moeilijk te fotograferen was, want er was een leuk en onverwacht extraatje. De Katwijkse Esther was met een aantal vriendinnen naar Leiden gekomen voor haar vrijgezellenfeest. Nu is het zo dat Esther in het verleden in een band gezongen heeft en de zanger van Los Zand wist dit ook, dus voor Esther er erg in had was ze op het podium getrokken om mee te zingen.

Samen zongen ze Zoutelande van Blöf. (gelukkig is het filmpje duidelijker)

In de fotoslideshow en het filmpje hieronder een aantal opnames van De Slechte Band, Upright Piano’s, Skunk en Los Zand. De andere 2 bands komen allebei uit Zoeterwoude, dus die heb ik even bij elkaar gezet in het andere filmpje.

In de Herman Broodzaal begonnen als laatste band, De Heeren van Fatsoen. Ze begonnen met wat covers van onder andere The Dizzy Man’s Band.

Inderdaad goed opgelet, ze heten dan wel De Heeren van Fatsoen, maar ik zag er toch duidelijk ook een fatsoenlijke vrouw bij 🙂

In deze band wordt door de leden regelmatig van plek gewisseld. Zo werd de zanger gitarist en de drummer zanger om maar wat te noemen. Daarnaast zag ik ook een paar leden van Ommedijk opnieuw op het podium staan.

In het tweede deel van hun show brachten ze een ode aan Raymond van het Groenewoud. Het is dan wel geen Nederlandse artiest, maar wel een heerlijke uitsmijter van een geweldige avond.

De DJ’s van Draai me to the Moon zorgde voor een gezellig slot van de eerste Nedernacht.

Het publiek danste voorlopig nog even lekker door en als het aan mij ligt, volgend jaar same place, same time 🙂

Hieronder een fotoslideshow en filmpje van Ommedijk en De Heeren van Fatsoen.

Uiteraard zijn alle foto’s ook te vinden of te downloaden in de map foto’s bestellen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Sjoerd 3 april 2018 - 10:57

Lijkt me inderdaad een leuk idee… Een coverband met Nederpop.

Reply
rietepietz 3 april 2018 - 16:46

Is er nog wel ruimte voor alweer een nieuwe muziektraditie?

Reply
די מריו 3 april 2018 - 21:25

De dijk, Doe maar.. mijn avond zou ook niet meer stuk kunnen. Echt een avond om naar uit te kijken en als het dan zo ver is om van te genieten.

Love As Always
Di Mario

Reply
Nicky 8 april 2018 - 20:27

Hartstikke leuk!

Reply

Plaats een reactie