Home Leiden Verkleumde raadsleden flyeren op de markt.

Verkleumde raadsleden flyeren op de markt.

door Emile van Aelst

Het zag er mooi zonnig uit, maar het was zaterdag ijzig koud. Niet echt het ideale weer om campagne te voeren.  Op de markt was het ook niet echt druk en de verschillende partijen hadden het drukker met warm te blijven dan met kiezers benaderen.

Om toch nog een beetje warm te blijven stonden de campagneleden van de Christen Unie te swingen.

Hee uhhh PVDA duoraadslid en nummer 8 op de lijst Marc Newsome, als je nou met voorkeurstemmen gekozen wilt worden moet je wel een rood jasje aantrekken, anders val je niet op.

Kijk bijvoorbeeld Joost Bleijie van het CDA, die denkt het is winter een CDA shawl  komt dan goed van pas, lekker herkenbaar en niet  overdreven met dit weer.

Beetje flauwe opmerking, ik hoorde iemand zeggen: ‘er luistert toch geen hond naar de Partij Voor De Dieren’. Nou toch wel hoor.

De echte ‘die hards’ gingen gewoon ondanks de kou onverstoorbaar de markt op.

Ik vergeet nooit dat ik begin jaren 70 in de vrieskou met een stel Troevers actie stond te voeren bij het toenmalige Arbeidsbureau in Leiden en mijn vriendin de legendarische woorden sprak:  als de revolutie komt dan wil ik verwarmde barricades en broodjes kaas’. Het is er nooit van gekomen en anno 2018 staan partijen nog steeds te flyeren in de vrieskou, eigenlijk is er in bijna 50 jaar weinig veranderd.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

די מריו 20 maart 2018 - 7:12

Ik snap ook niet dat ze juist in maart laten stemmen, dan is het toch vaker koud. Kun je het beter in juni doen of zo.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 20 maart 2018 - 21:07

Geen hond op straat gaat ook niet op…

Reply
Nicky 25 maart 2018 - 22:13

Ik vind het knap. Ik zou lekker binnen blijven.

Reply

Plaats een reactie