Home Leiden Netwerkborrel met bier van Leidse brouwers aan de vooravond van LIB 2018 Bierfestival

Netwerkborrel met bier van Leidse brouwers aan de vooravond van LIB 2018 Bierfestival

door Emile van Aelst

Dit weekend is in de Stadsgehoorzaal het LIB 2018 Bierfestival. De zaterdag was volledig uitverkocht, voor de zondag zijn nog enkele kaarten te koop. Vrijdagavond werd er aan de vooravond van het festival een netwerkborrel gehouden waar verscheidene Leidse brouwers zich presenteerden als voorproefje op het grote festival dit weekend.

Zaterdag en zondag komen circa 3.000 bierliefhebbers genieten van ruim 150 speciaalbieren van de 35 deelnemende brouwerijen. De glazen stonden al klaar bij de ingang.

Nieuw dit jaar en erg leuk was de netwerkborrel op vrijdagavond. Diverse leden en vertegenwoordigers van onder de andere de Business Club Leiden, de Leidse middenstand en diverse instanties of organisaties waren naar de Stadsgehoorzaal gekomen om gezellig te bieren.

Niet alleen erg lekker, maar ook ene geweldig initiatief is het Singelbier. Een geweldige samenwerking tussen de brouwerij Leidsch Bier en de Vrienden van het Singelpark. Brouwer Jan-Willem Fukkink proost samen met Singelpark voorzitter Conny Broeyer op de samenwerking.

Muzikant, dirigent en bandleider Guido Marchena dronk gezellig een biertje met Sander Dubbeldeman, mede-eigenaar Uyl van Hoogland en Bar Lokaal en mede-organisator LIB2018 Roos Janssen.

Jack Dambrink achter de bar met Lambert Vos van het Stadsbrouwhuis en Lemmy’s Biercafé.

Colin van Gestel-Messiaen, zijn man Sam van Jazz & Wijncafé de Twee Spieghels en Marc Heinen, Leiden liefhebber uit Eindhoven, genoten ook van de heerlijke Leidse bieren.

Organiseren van een festival is mooi, maar niet alleen maar glamour. Je loopt zo nu en dan ook gewoon met een emmertje te sjouwen als het nodig is.

Business Club Leiden Voorzitter Chris Verplancke was in de Leidse bierhistorie gedoken en hield een korte lezing over het Leidse bier door de eeuwen heen.

Tussen alle politieke debatten door in aanloop naar de verkiezingen was dit eens een avondje waarop de politiek niet te zien was.

Foutje de politiek was toch te zien zag ik toen VVD raadslid Juliette Gilissen haar mobieltje liet zakken.

D66 wethouder Robert Strijk (l)  en Frank van Leeuwen (m) die zelf onder andere bierwandelingen organiseert lieten zich de biertjes ook goed smaken.

De band Dean and the Moonboys zorgde voor lekkere rock & roll.

Brouwerij Oboros had haar huishaantjes meegenomen. Het verhaal over het ontstaan van Oroboros is heel interessant om te lezen.

Ik vroeg mij af hoe was dat gezegde ook alweer,…. iets van ‘wie was er eerder de haan of Esther Weidema’ die druk bezig is met de voorbereiding van Sail Leiden 2018.

Waar bier is kun je al snel De Stamgasten vinden, eerdaags beginnen ze alweer aan het bouwen van hun Peurbak 2018

Het gaat zondag vrijwel de hele dag regenen, prachtig weer om het Leven in de Brouwerij Bierfestival 2018 te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 11 maart 2018 - 8:09

Ik ben dol op speciaal bieren. Ziet er gezellig uit. Die haan is wel apart, maar past mooi in het verhaal.

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 11 maart 2018 - 9:15

Dit ziet er al gezellig uit, ben benieuwd naar de rest. Aan de andere kant, 150 biertjes. Als ik die moet proeven hou ik er gegarandeerd koppijn aan over.

Reply
rietepietz 11 maart 2018 - 18:35

de mooiste foto vind ik die van die tafels vol glazen, bijna kunst;-)

Reply
Nicky 19 maart 2018 - 15:53

Gezellig, zeg! Ik lust geen bier maar het ziet er altijd wel lekker uit.

Reply

Plaats een reactie