Home 3 October/Leids Ontzet Leve de Legende ! is het thema van 3 Octoberfeest 2018

Leve de Legende ! is het thema van 3 Octoberfeest 2018

door Emile van Aelst

Het thema voor de komende 3 Octoberviering  is bekend, het wordt Leve de Legende ! In café De vergulde Kruik maakte het bestuur het thema donderdag aan het eind van de middag bekend.

De pers, bestuurs- en commissieleden waren naar het café gekomen om te horen wat het thema ging worden.

Zoals het er naar nu naar uitziet wordt Rik Kamps (m)  op 11 mei gekozen als nieuwe voorzitter van de 3 October Vereeniging en is nu dus nog even gewoon bestuurslid.

Bestuurslid Anette Los heet iedereen welkom en geeft Guido Marchena het woord om uitleg over het thema te geven.

Guido vertelde dat het dit jaar 444 jaar geleden is dat Leiden door de geuzen bevrijd is. Eigenlijk vieren we 3 oktober dus  3 vieren. Thuis bedacht ik mij hoe geweldig dit klinkt als een ras Leienaar dit zegt. ” Juh we vierrruh op drrrie octoberrr  drrrie vierrruh. Juh what tan, nou dan benne we vierrr honderrrd vierrr en veerrrteg jaarrr bevrrrèht.

In die jaren zijn er vele bekende Leidenaren geweest, te beginnen natuurlijk Cornelis Joppensz en Van der Werf, maar tegenwoordig ook genoeg sporthelden, politici, wetenschappers en ga zo maar door.

Eigenlijk kent Leiden een hoop legendes, dus daarom Leve de Legende ! , of moet je zeggen ‘levende legende’. Er is ook dit jaar weer een praalwagenwedstrijd voor instanties, buurten of verenigingen.  Op de site van de 3 October Vereeniging is alles te lezen over de praalwagenwedstrijd. Inzendingen moeten in elk geval voor 30 april binnen zijn.

Ik denk dat het een leuk thema is en dat je er als organisatie een hoop mee kan, zowel in het programma als de Optocht. Geen idee wat er al voor ideeën zijn voor de optocht, maar het zal mij niets verbazen als het jongetje Ebel Magnin die in 1925 per ongeluk aan een luchtballon mee de lucht in ging en de Stadhuisbrand uit 1929 onderwerpen zouden kunnen worden. Vroegere en huidige sporthelden zijn natuurlijk ook ‘levende legendes’ 🙂

Zijn Michiel Zonnevylle en Rik Kamps, de huidige- en toekomstige voorzitter nu ‘levende legendes’ of moet je zeggen ‘leven de legende ‘ van het voorzitterschap.

Tja je kan er alle kanten mee uit met die leve of levende legende 🙂

Ik kon gelukkig weer een mooi stilleven maken voor mijn verzameling legendarische hoge hoeden.

Tijdens  de algemene ledenvergadering wordt de nieuwe voorzitter gekozen, het programma bekend gemaakt en weten we wie de Praalwagen wedstrijd heeft gewonnen.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 10 maart 2018 - 7:04

Als je daar levende legende van maakt, dan komen er vast wel een paar mensen op het idee om jou na te doen 😉

Love As Always
Di Mario

Reply
Sjoerd 10 maart 2018 - 8:03

Een mooi thema, daar kun je alle kanten mee uit….

Reply
rietepietz 10 maart 2018 - 16:01

Néé hé, mag het eerst even voorjaar worden voor we het over oktober gaan hebben!

Reply
Kakel 11 maart 2018 - 21:20

Het viel me op een van de eerste foto’s op dat alle bobo’s in het zwart gekleed zijn. Tot ik later zag dat ze het met rood gecombineerd hebben: de kleur van Leiden.
Met het thema leve de legende kan je alle kanten op. Zeker als het ook nog vier vieren betreft. Als Rotterdammer spreek ik dat toch anders uit (-:

Reply
Nicky 19 maart 2018 - 15:38

Oh, zeg! Da’s inderdaad een veelbelovend thema!

Reply

Plaats een reactie