Home Leiden Massale belangstelling voor verkiezingsdebat Make Local Great Again gepresenteerd door Joost Vullings en Leendert Beekman.

Massale belangstelling voor verkiezingsdebat Make Local Great Again gepresenteerd door Joost Vullings en Leendert Beekman.

door Emile van Aelst

De afgelopen maanden hebben NOS politiek presentator Joost Vullings en Unity/TV West verslaggever Leendert Beekman een vlog bijgehouden over de komende verkiezingen.  De vlog Make Local Great Again is goed bekeken en resulteerde afgelopen zondag in een verkiezingsdebat met de lijsttrekkers van de 6 grootste partijen in Leiden.

Het debat werd gehouden in de grote hal van het jarige BplusC in de Nieuwstraat.

De hal was bijna te klein voor het aantal belangstellenden.

Het debat werd gepresenteerd door Joost Vullings en Leendert Beekman.

Alle lijsttrekkers was gevraagd iets persoonlijks mee te nemen. Paul Dirkse (D66) nam zijn Docos voetbalvaantjes mee. Marleen Damen (PVDA) had fotootjes van haar kinderen en vertelde dat ze destijds bij de bevalling geëist had dat de kinderen in het voormalige Diaconessehuis geboren zouden worden zodat ze echt Leids zijn.

Paul Laudy had het verkeerd begrepen en niets bij zich, maar volgens hem heeft hij niets nodig om zijn liefde voor Leiden extra te bewijzen.

Iets dat vrijwel niemand weet is dat Antoine Theeuwen (SP) Japans gestudeerd heeft in Leiden, hij had dan ook 2 Japanse boeken bij zich.

Joost Bleijie (CDA) had de Leidse vlag meegenomen.

Walter van Peijpe (GL) liet de zegelring zien die van kind op kind doorgaat in zijn familie

Aan de hand van 3 stellingen gingen de lijsttrekkers in debat, eerst per 2 daarna nog 5 minuten met alle lijsttrekkers. Paul Dirkse en Antoine Theeuwen gingen met elkaar in de clinch over het wel of niet extra subsidiëren van BplusC. Veel vuur kwam er niet naar voren uit beide betogen, maar volgens de wethouder wordt over alle plannen gepraat alleen, geen plan zonder geld en geen geld zonder plan blijft het standpunt in Leiden.

Joost Bleijie en Marleen Damen gingen in debat over de ontwikkeling van de wijken die volgens  Bleijie achterblijft bij het centrum. Marleen Damen bestreed zijn klacht en wees op de Merenwijk en het opgeknapte Kooiplein met 2 nieuwe supermarkten parkeergarages, het Kooipark en de nieuwbouw in de wijk.

Op de klachten over het schoolplein van zijn kinderen die volgens Bleijie op een prairie lijkt met een al weken omgevallen lantaarnpaal, merkte Paul Laudy op dat het misschien slimmer is in plaats van klagen de gemeente te bellen dan wordt die paal direct weggehaald.

Met het publiek werd de quiz ‘Boekje op, boekje af gespeeld is hetzelfde als perje op petje af maar ja in een bibliotheek zijn meer boeken voor handen  dan petjes. 🙂

De quiz werd gewonnen door Sleutelstad FM verslaggeefster Reanne van Kleef, zij mag als prijs komende week in de vlog komen die uitgezonden wordt door concurrent Unity FM.

Ik wil natuurlijk geen olie op het vuur in omroepland gooien, maar het is wel duidelijk dat de verslaggevers van Sleutelstad dus heel goed op de hoogte zijn van wat er speelt in de stad, vandaar misschien dat de Leidse raad unaniem voor Sleutelstad  heeft gekozen 🙂

In de laatste stelling gingen Walter van Peijpe en Paul Laudy in de clinch over de autoluwe of autovrije binnenstad. Ondanks dat de meningen verschilden waren beide partijen erg lief voor elkaar en complimenteerde Groen Links de VVD zelfs met onder andere het groen op de beide nieuwe parkeergarages.

In het slotdebat legde Paul Laudy uit dat de garages voor bezoekers zijn en dat Leidenaren volgens hem het liefst nog voor de deur moeten parkeren.

Vanuit de zaal werden nog enkele vragen gesteld en gewezen op de groene loper die volgende week wordt uitgelegd bij het station.

Het was vooral een gezellig debat, ik mis nog steeds het echte vuur in de debatten. Op zich is dat niet verwonderlijk, het gaat gewoon goed met de stad en geen van de partijen heeft echt ruzie met elkaar. Momenteel hebben we een college van D66, VVD, PVDA en SP dat goed met elkaar samenwerkt. Al naar gelang van de uitslagen kan er een partij afvallen of aanschuiven. Eigenlijk is vrijwel geen enkele combinatie bij voorbaat uitgesloten, vandaar dat iedereen waarschijnlijk ook zo lief voor elkaar is om niet door vijandig gedrag in de verkiezingstijd (strijd is er niet) buiten de boot te vallen.

Het gaat zelfs zo goed dat alle partijen een rode roos kregen, toch het symbool van ………………

Inderdaad het symbool van de PVDA, vandaar dat PVDA lijsttrekker Marleen Damen tulpen kreeg  🙂

Hieronder nog een fotoslideshow en wat flitsen van het debat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

די מריו 6 maart 2018 - 6:59

Het was pas een echte mooie prijs voor haar geweest als jij een special over haar zou maken hier op de blog. Gefeliciteerd dame, goed gedaan. Er is duidelijk veel belangstelling voor politiek, dat proef ik hier minder helaas.

Love As Always
Di Mario

Reply
Yova 6 maart 2018 - 7:20

Het was drukke bedoeling geweest. Mooier prijs voor haar geweest. Gefeliciteerd voor deze dame. Leuke filmpje om te zien.

Reply
Sjoerd 6 maart 2018 - 12:25

Zoiets maken we hier niet mee, hier wordt eerder de landelijke pers gehaald door het gesmijt met modder…

Reply
rietepietz 6 maart 2018 - 16:26

Wat een origineel idee om iedereen iets persoonlijks mee te laten nemen, zegt toch ook iets over de mens”

Reply
Hans 6 maart 2018 - 17:46

Helaas ben ik niet meer zo politiek bewust bezig als in het verleden. Hans

Reply
Nicky 19 maart 2018 - 13:29

Tjonge. Inderdaad veel belangstelling!

Reply

Plaats een reactie