Home Centrum Cornelis Joppenszoon beeldje voor ondernemer Jack Dambrink

Cornelis Joppenszoon beeldje voor ondernemer Jack Dambrink

door Emile van Aelst

Na 38 jaar is Jack Dambrink gestopt met zijn modewinkel Piece of Cake in de Leidse Haarlemmerstraat. Jack werkte 52 weken per jaar en vaak had hij hooguit 2 dagen per maand vrij. Naast het runnen van zijn winkel was hij ook ruim 15 jaar bestuurslid van de Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat. Eind januari sloot Jack zijn winkel. Voor collega winkeliers en de ondernemersvereniging een goede reden voor een afscheidsfeestje voor Jack die vanaf nu een andere pet of beter gezegd muts op heeft.

Jack mocht niet weten dat het feestje ter ere van hem werd gegeven. Jarenlang zat de Vliegershop naast de winkel van Jack. Dit jaar bestaat de Vliegershop 25 jaar, dus vertelden Ans en Dagobert Schulp in de uitnodiging naar Jack dat de borrel voor hen was.

Jack is natuurlijk niet echt gek dus had wel een vermoeden dat de borrel ook een beetje voor hem was.

Al een aantal jaren geen eigenaar meer van De Vergulde Kruik, maar met feesten en bijzondere gebeurtenissen staat Hans Seisveld nog steeds achter de bar.

Peter Labrujère vertelde Jack geluk kan ik je niet schenken, maar misschien kan dit lot wel een beetje helpen.

Dagobert Schulp, voorzitter van de Winkeliersvereniging Haarlemmerstraat bedankte Jack  voor alle inzet in het bestuur en de collegialiteit de afgelopen jaren .

Wethouder Robert Strijk was ook naar de borrel gekomen en had ook voor Ans en Dagobert van de Vliegershop een verrassing, want 25 jaar ondernemerschap is ook niet mis.

Bloemen voor Ans en een goede fles wijn met twee Leidse wijnglazen voor allebei.

Robert Strijk vertelde dat ondernemers als Jack de kurk zijn waar een centrum op draait.

Zo nu en dan reikt de gemeente Leiden het Cornelis Joppenszoon beeldje uit aan Leidenaren die zich op een of andere manier extra hebben ingezet voor de stad. Jack heeft volgens het college het beeldje meer dan verdiend.

Jack was toch wel een beetje overdonderd door alle belangstelling en hield een heel korte toespraak. Het belangrijkste daarvan was dat hij het zonder de steun en inzet van zijn vrouw Manon nooit zo lang had kunnen volhouden.

Veel huidige en oud Haarlemmerstaat winkeliers waren naar de borrel gekomen, zoals bijvoorbeeld Har Walenkamp en voormalig voorzitter Hans Wijgers.

Interim Centrum Manager Hans Genotte was uiteraard ook langs gekomen om Jack  te bedanken en alle succes in de toekomst te wensen.

Jack gaat zich nu hij gestopt is met de zaak toeleggen op zijn tweede grote passie, het barbecuen. Vandaar alle koksartikelen die hij kreeg.

Geloof mij, de burgers van Jack zijn geweldig. Afgelopen zomer bakte hij voor alle sponsors, pers en genodigden van het festival Werfpop hamburgers en die waren van grote klasse of moet ik gewoon zeggen Jack’s style. Dat zegt ook genoeg natuurlijk.

Het is duidelijk Jack gaat zich echt niet vervelen nu hij gestopt is met zijn zaak.

Jack staat niet graag zelf in de belangstelling en zal denk ik ondanks dat hij het heel gezellig vond, toch blij zijn dat deze borrel achter de rug is. Nou nog heel even in de picture dan Jack  🙂

Hieronder nog een aantal foto’s van de gezellige afscheidsborrel van Jack.

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Sjoerd 27 februari 2018 - 22:38

Daar kom ik ook wel een hamburger eten…

Reply
די מריו 28 februari 2018 - 8:47

Die heeft zijn rust eigenlijk wel verdient. Maar of dat soort bezige bijtjes dat ook gaan nemen. Met BBQ gaat er ook een hoop tijd door heen.

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 28 februari 2018 - 10:36

Maar dus wél weer een lege winkel en dat is jammer.

Reply
Hans 1 maart 2018 - 12:54

Het is een echte ondernemer, het zit duidelijk in zijn bloed. Hans

Reply
Nicky 3 maart 2018 - 12:28

Da’s een leuk beeldje! En welverdiend!

Reply

Plaats een reactie