Home Leiden Loting Rabobank LAV Cup door Alfons Groenendijk en Erik Falkenburg (ADO Den Haag)

Loting Rabobank LAV Cup door Alfons Groenendijk en Erik Falkenburg (ADO Den Haag)

door Emile van Aelst

Tot 2007 organiseerde wijlen Flip Massaar het Zilveren Molentoernooi voor Leidse en regionale amateurclubs. Enkele jaren geleden pakten Hennie Kanbier en Remco Mentink van de website Leiden Amateur Voetbal de draad weer op en gesteund door Tom Holswilder van Koetshuis de Burcht begonnen ze met het toernooi om de  Koetshuis LAV Cup. Ondertussen staat het toernooi op eigen benen, of…….daarover straks meer.

Hennie Kanbier heette iedereen welkom en gaf een korte terugblik op de eerdere wedstrijden.

De kantine van de voetbalclub ASC (Ajax Sportman Combinatie) zat vol bestuurders, trainers en spelers van Leidse en regionale voetbalclubs. Hennie Kanbier had voor de loting begon goed nieuws. Naast de vele enthousiaste sponsors is sinds 21 februari de Rabobank Leiden – Katwijk hoofdsponsor van Leiden Amateur Voetbal. Rabobank account manager Priscilla Akerboom vertelde het heugelijke nieuws.

De loting werd verricht door Ado Den Haag trainer Alfons Groenendijk en ADO speler Erik Falkenburg. Voor de loting sprak Remco Mentink kort met ze over de geweldige prestaties van ADO Den Haag dit seizoen.

Tijd voor de loting. Alles stond klaar en ook na de uitleg snapte ik er eerlijk gezegd nog niet alles van. Later bleek dat ik daar gelukkig niet de enige in was.

Dit zijn de teams die mee gaan doen aan de knock-out fase.

Alfons Groenendijk mocht beginnen.

Het duurt even maar dan heb je ook wat, na ongeveer een half uurtje was de loting zo goed als rond.

Veel media aandacht, Tess van Kooperen filmde voor Leiden Amateur Voetbal.

Sportfotograaf Jack Wolters vertrekt dit weekend weer naar Schotland waar zijn zoon Randy bij FC Dundee speelt.

Uiteraard was ook Reanne van Kleef voor Sleutelstad Sport071 aanwezig.

Loting voorbij en naar ik begrijp was iedereen redelijk tot goed tevreden over de loting en zitten er een hoop mooie wedstrijden tussen.

Alfons Groenendijk heeft (als Leidenaar) al meerdere lotingen verricht voor LAV, hij was tevreden over het loten samen met zijn speler Erik Falkenburg uit Oegstgeest. Als hij net zo speelt als hij hij loot dan komt het wel goed met Erik zei hij lachend.

Na afloop ontkwamen Alfons en Erik natuurlijk niet aan een interview en beloofden indien er tijd is zeker bij een aantal van de wedstrijden te komen kijken.

Priscilla Akerboom vertelde dat de Rabobank niet alleen financiële steun gaat geven, maar ook op andere manieren het LAV gaat ondersteunen. Priscilla komt uit een voetbalfamilie ze speelt zelf en ook haar man voetbalt, dat maakt het extra leuk om voor deze sponsorovereenkomst verantwoordelijk te zijn en te gaan begeleiden.

Tom Holswilder was de eerste die direct op Priscilla afsptapte eom haar te bedanken en te feliciteren met de samenwerking met LAV.

Hennie Kanbier kon terugkijken op een mooie loting en kijkt met spanning uit naar de wedstrijden van de Rabobank LAV Cup.

In de fotoslideshow nog een aantal foto’s van de loting.

 

Gerelateerde artikelen

4 reacties

די מריו 22 februari 2018 - 23:56

He he… eindelijk voetbal hier, het wordt nog wel wat met je site 😉

Love As Always
Di Mario

Reply
rietepietz 23 februari 2018 - 16:19

Voor mij zou dit logje pas interessant worden als Happy de balletjes mag trekken;-)

Reply
Sjoerd 23 februari 2018 - 20:31

Voetbal… daar hou ik me niet mee bezig.

Reply
Nicky 1 maart 2018 - 13:46

Oh, een loting! Ik dacht dat het om balletje-balletje ging 😉

Reply

Plaats een reactie