Home Cultuur 3 Sterke finalisten door naar finale 40e BNNVARA Leids Cabaret Festival

3 Sterke finalisten door naar finale 40e BNNVARA Leids Cabaret Festival

door Emile van Aelst

Na twee auditiezondagen, de voorrondes afgelopen week en gisteravond de halve finale is bekend wie er zaterdagavond in de finale staan van het 40e Leids Cabaret Festival. Jeroens Clan, Farbod Moghaddam en Kasper van der Laan gaan zaterdagavond uitmaken wie deze 40e editie wint en wellicht eerdaags bij de grote cabaretiers van Nederland hoort. Het gaat spannend worden morgenavond in een tot de laatste stoel uitverkochte de Leidse Schouwburg.

Ik geef hier alleen een sfeerverslag en ga uiteraard niets over de overgebleven finalisten zeggen, zondag zeg ik precies wat ik er van vond. Wat ik wel kwijt kan is, dat dit na de twee auditiezondagen voor mij de droomfinale is, ik had van alle drie de finalisten gehoopt dat ze in de finale zouden komen. Dat kon ik natuurlijk bij mijn verslagen over de  audities nog niet zeggen. Wat betreft sfeer, die was buiten voor de deur van de Leidse Schouwburg al goed. Voor iedereen die door de kou verkleumd aan kwam lopen was er een glaasje warme glühwein.

De halve finale was zoals elk jaar ook nu weer in een mum van tijd uitverkocht. Voor de halve finalisten natuurlijk heerlijk om op te treden in een volle schouwburg.

Stand-upcomedian Martijn Koning presenteerde de halve finale. Het is te hopen dat de mensen op de eerste rij tegen een geintje konden want ze werden goed aangepakt door Martijn.

Er waren vijf kandidaten in de halve finale. Jeroens Clan mocht het spits afbijten.

Je kon merken dat alle halve finalisten een workshop weekend hadden gevolgd, waarin de puntjes op de I gezet zijn.

Manon Kroezen was de tweede halve finalist van de avond.

Zij gaat met haar liedjes en verhalen over alle exen niet door naar de finale. Ze heeft een mooie stem het verhaal over de exen was leuk maar duurde wat mij betreft te lang.

Ze krijgt gelukkig nog wel echte liefdesbrieven, nadat ze het uit gemaakt had. Ze heeft in elk geval wat te lezen  🙂

Farbod Moghaddam gaat ook door naar de finale.

Farbod zijn ouders vluchtten 25 jaar geleden uit Iran naar Nederland. Hij kijkt in zijn show terug op die 25 jaar.

Kasper van der Laan gaat ook door naar de finale op zaterdagavond.

Kasper heeft met iedereen het beste voor en weet hoe de wereld in elkaar zit en deelt dat graag met zijn publiek.

De Belgische Els Dejonghe kan terug naar België want zit niet in de finale. Ze stond ook op mijn lijstje bij de beste vijf.

Haar verhaal over de TEDx en de verwachtingen in het leven is mooi, maar misschien niet echt geschikt voor een cabaretfestival. Waar weet ik niet, maar we gaan haar vast nog wel ergens op een podium terugzien. Misschien wel in Californië bij de TEDx  🙂

Nathalie Baartman verzorgde donderdagavond het gastoptreden tijdens het juryberaad. Ik zeg het eerlijk, ik kende haar niet, maar ga zeker wat meer van haar opzoeken. Lekkere humor met een mooi Helmonds accent.

Na haar optreden maakte jurylid Rinke Wels bekend wie er doorgaan naar de finale.

Ik denk dat het voor zowel het publieks- als de vakjury zaterdagavond nog een hele klus gaat worden te bepalen wie het 40e BNNVARA Leids Cabaret Festival gaat winnen.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

5 reacties

די מריו 17 februari 2018 - 7:18

Een avond vol humor en genieten. Dat is altijd wel leuk. Leuk filmpje erbij. Sommige dingen zijn wat moeilijk te verstaan, maar je kunt moeilijk vragen of de mensen in de zaal wat stiller willen zijn voor mij.. Nou ja…. waarom ook niet 😉

Love As alwyas
Di Mario

Reply
rietepietz 17 februari 2018 - 18:22

Tja, zonder humor moet je nooit op de eerste rijen gaan zitten bij dit soort voorstellingen, maar verder is het natuurlijk gewoon een oergezellig theater. Best mogelijk dat jij ook in de publieksjury zit .bedenk ik me zomaar.

Reply
Sjoerd 17 februari 2018 - 20:23

Ik ben niet zo’n cabaret mens. Maar een leuke avond is natuurlijk nooit weg.

Reply
PACO SCHILDER 18 februari 2018 - 14:09

Zonder humor kun je niet leven 😀

Reply
Nicky 18 februari 2018 - 21:29

Spannend! Het kan zomaar de start van een grote carriere zijn.

Reply

Plaats een reactie